Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ: H UEFA διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για τα γεγονότα

Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ: H UEFA διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για τα γεγονότα

Ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας θα αναλάβει την έρευνα για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας θα αναλάβει την έρευνα για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο σπουδαίος αγώνας στο Παρίσι ξεκίνησε με καθυστέρηση 36 λεπτών. Η επίσημη ανακοίνωση της UEFA το βράδυ του Σαββάτου ανέφερε ότι η απόφαση πάρθηκε για «λόγους ασφαλείας».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της γαλλικής κυβέρνησης, δεκάδες άνθρωποι που δεν είχαν εισιτήριο για τον τελικό ή είχαν πλαστό επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους απομακρύνει.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανέθεσε την έρευνα για τα έκτροπα του τελικού στον Πορτογάλο εμπειρογνώμονα Τιάγκο Μπραντάο Ροντρίγκες. Η UEFA θέλει να έχει πλήρη εικόνα των γεγονότων προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για όσα συνέβησαν.

Ο εμπειρογνώμονας θα εξετάσει όλους τους παράγοντες γύρω από τις πρωτοφανείς εικόνες έξω από το γήπεδο την ημέρα του τελικού: ποιοι έλαβαν τις κρίσιμες αποφάσεις, ποια μέτρα δεν τηρήθηκαν αλλά και την στάση της αστυνομίας. Ο Ροντρίγκες θα λάβει την προβλεπόμενη αμοιβή μετά το τέλος της έρευνας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αμεροληψία του.

«Ο Δρ. Τιάγκο Μπραντάο Ροντρίγκες είναι μέλος του πορτογαλικού Κοινοβουλίου και πρόεδρος της επιτροπής για το περιβάλλον και την ενέργεια. Ήταν ο υπουργός παιδείας από το 2015 έως το 2022, μέλος της διοίκησης της WADA (2019-2021) και μέλος της αποστολής της Πορτογαλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Αποδεικτικό υλικό θα συγκεντρωθεί από όλες τις σχετιζόμενες πλευρές και τα ευρήματα της ανεξάρτητης έρευνας θα γίνουν δημόσια μόλις ολοκληρωθεί. Από τη στιγμή που θα έχουν προκύψει όλα τα ευρήματα, η UEFA θα αξιολογήσει τα επόμενα βήματά της» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή