ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος της Λίβερπουλ απαιτεί συγγνώμη από τη Γαλλίδα υπουργό Αθλητισμού

Τα λόγια της υπουργού εξόργισαν τους «Reds»

Ο πρόεδρος της Λίβερπουλ απαιτεί συγγνώμη από τη Γαλλίδα υπουργό Αθλητισμού

Ο Τομ Βέρνερ, πρόεδρος της Λίβερπουλ, απαίτησε συγγνώμη από τη Γαλλίδα υπουργό Αθλητισμού. Τη Δευτέρα, η Αμελί Ουντέα – Καστερά είπε ότι τα προβλήματα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησαν από οπαδούς των «Reds» που είχαν πλαστά εισιτήρια.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμαμέν, είπε ότι υπήρξε «μαζική απάτη σε βιομηχανική κλίμακα» σε ότι αφορά στα πλαστά εισιτήρια.

Ο Τομ Βέρνερ έστειλε επιστολή προς την υπουργό Αθλητισμού της Γαλλίας εκφράζοντας την οργή του για όσα είπε. Ο ισχυρός άνδρας της Λίβερπουλ ανέφερε ότι τα σχόλια της υπουργού είναι «ανεύθυνα, αντιεπαγγελματικά και εντελώς ασεβή» προς τους θιγόμενους φιλάθλους.

«Ο τελικός του UEFA Champions League θα πρέπει να είναι ένα από τα καλύτερα θεάματα στον παγκόσμιο αθλητισμό και αντ’ αυτού μετατράπηκε σε μια από τις χειρότερες καταρρεύσεις ασφαλείας στην πρόσφατη μνήμη» σημείωσε στην επιστολή του ο Βέρνερ σύμφωνα με το BBC Sport.

«Εκ μέρους όλων των φιλάθλων που βίωσαν αυτόν τον εφιάλτη, απαιτώ μια συγγνώμη από εσάς και τη διαβεβαίωση ότι οι γαλλικές αρχές και η UEFA θα επιτρέψουν να προχωρήσει μια ανεξάρτητη και διαφανής έρευνα» υπογράμμισε ο Τομ Βέρνερ.