Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ: Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι σκαναρίστηκαν 2.800 πλαστά εισιτήρια

Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ: Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι σκαναρίστηκαν 2.800 πλαστά εισιτήρια

Γύρω στα 2.800 πλαστά εισιτήρια θεωρήθηκαν έγκυρα από τα σκάνερ στις θύρες του Σταντ ντε Φρανς

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γύρω στα 2.800 πλαστά εισιτήρια του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ θεωρήθηκαν έγκυρα από τα σκάνερ στις θύρες του Σταντ ντε Φρανς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματούχων της UEFA και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γαλλίας.

Ο αριθμός αυτός είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο που εντοπίζεται κάθε χρόνο. Τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, έκανε λόγο για «βιομηχανικής κλίμακας απάτη», αναφέροντας ότι τα δύο τρίτα των Άγγλων φιλάθλων που βρέθηκαν στο Παρίσι, είτε δεν είχαν καθόλου εισιτήρια, είτε είχαν πλαστά.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η UEFA, θα ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα για να διαπιστωθεί ποια γεγονότα οδήγησαν στις πρωτοφανείς εικόνες το βράδυ του Σαββάτου πριν τον τελικό της Λίβερπουλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας θα αναλάβει την έρευνα.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανέθεσε την έρευνα για τα έκτροπα του τελικού στον Πορτογάλο εμπειρογνώμονα Τιάγκο Μπραντάο Ροντρίγκες. Η UEFA θέλει να έχει πλήρη εικόνα των γεγονότων προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για όσα συνέβησαν.

Ο εμπειρογνώμονας θα εξετάσει όλους τους παράγοντες γύρω από τις πρωτοφανείς εικόνες έξω από το γήπεδο την ημέρα του τελικού: ποιοι έλαβαν τις κρίσιμες αποφάσεις, ποια μέτρα δεν τηρήθηκαν αλλά και την στάση της αστυνομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή