Ποδόσφαιρο: Προχωρεί η μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγελματική

Ποδόσφαιρο: Προχωρεί η μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγελματική

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και με συντονισμένες κινήσεις, μία από τις πιο σημαντικές καινοτομίες που εμπεριέχονται στην ολιστική μελέτη των FIFA – UEFA είναι έτοιμη να γίνει νόμος του κράτους.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και με συντονισμένες κινήσεις, μία από τις πιο σημαντικές καινοτομίες που εμπεριέχονται στην ολιστική μελέτη των FIFA – UEFA είναι έτοιμη να γίνει νόμος του κράτους. Ο λόγος για την «επαγγελματική διαιτησία» στο ποδόσφαιρο, ένα χρόνιο αίτημα των ανθρώπων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να υπάρχει περισσότερη αξιοπιστία στον χώρο. Σήμερα, σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης θα καταθέσει στη Βουλή σχετική τροπολογία, κάτι για το οποίο ενημέρωσε χθες τους εκπροσώπους των FIFA – UEFA και ΕΠΟ σε συνάντηση που είχε στη ΓΓΑ.

Στην τροπολογία που θα κατατεθεί, μένει να διασαφηνιστεί ποιο θα είναι το μεταβατικό στάδιο για τη μετατροπή, καθώς σχεδόν η πλειονότητα των Ελλήνων διαιτητών έχει ως βασική ενασχόληση άλλα επαγγέλματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αγγλος αρχιδιαιτητής Μ. Κλάντεμπεργκ έχει προτείνει τη δημιουργία της νέας ΚΕΔ με νέα «φουρνιά» διαιτητών και την πιλοτική ενσωμάτωση και των παλαιότερων, προσφέροντάς τους ικανοποιητικές οικονομικές αποδοχές προκειμένου να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της επιτροπής. Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται επίσης πως η ΚΕΔ θα έχει ξεχωριστό προϋπολογισμό και από αυτόν θα πληρώνονται, εκτός από τους διαιτητές, οι παράγοντες και οι υπάλληλοί της. Στο σχέδιο, με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της ΕΠΟ, όπου μέχρι σήμερα ανήκει η διαιτησία.

Παράλληλα, στη χθεσινή συνάντηση υπήρξε απόφαση για παράταση έως τις 31/12/2022 της εναρμόνισης των καταστατικών αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών με τις προβλέψεις των αθλητικών νόμων, ενώ κύκλοι της Ομοσπονδίας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους ότι με τη μεσολάβηση των δύο υπερκείμενων αρχών θα διευθετηθούν θέματα που θεωρείται πως παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Εν τω μεταξύ, σήμερα (10 π.μ.) στην ΕΠΟ διεξάγεται η εκλογική γενική συνέλευση, από την οποία αναμένεται να αναδειχθεί νέος πρόεδρος ο νομικός Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος άλλωστε είναι και ο μοναδικός υποψήφιος. Ο ίδιος ο κ. Μπαλτάκος με δηλώσεις του προ ημερών είχε τονίσει την ανάγκη της πλήρους επιστροφής στην ΕΠΟ της κυριαρχίας της ελληνικής διαιτησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT