Μίλαν: Ανακοινώθηκε η αλλαγή ιδιοκτησίας

Μίλαν: Ανακοινώθηκε η αλλαγή ιδιοκτησίας

Η Μίλαν ανακοίνωσε ότι η εταιρεία RedBird Capital Partners απέκτησε τον σύλλογο από την Elliott Advisors UK Limited

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μίλαν ανακοίνωσε ότι η εταιρεία RedBird Capital Partners απέκτησε τον σύλλογο από την Elliott Advisors UK Limited.

Η μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια εταιρεία θα διατηρήσει ένα κομμάτι μετοχών. Η αγοραπωλησία έφτασε στο 1,2 δισεκατομμύριο ευρώ.

«Στόχος της RedBird είναι ο συνδυασμός μιας επιτυχημένης ομάδα στο γήπεδο, της ανάπτυξης και εξέλιξης των παικτών, αλλά και την προσθήκη εξειδικευμένων ανθρώπων στο δυναμικό. Παράλληλα, το όραμα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας παγκόσμιας διαφημιστικής επιχείρησης, με την εμπειρία της RedBird στην ανάδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων παγκοσμίως, να διασφαλίζει πως το επόμενο κεφάλαιο της Μίλαν θα ανεβάσει σε νέα επίπεδα το κλαμπ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Έχουμε την τιμή να είμαστε μέρος της λαμπρής ιστορίας της Μίλαν και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε ρόλο στο επόμενο κεφάλαιο της ομάδας καθώς επιστρέφει στη θέση που της αξίζει στην κορυφή του ιταλικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Gordon Singer και ολόκληρη την ομάδα Elliott για την τεράστια δουλειά που έχουν κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την ανοικοδόμηση της ομάδας και την επιστροφή της στη θέση που της αξίζει, στην κορυφή της Serie A. H επένδυση της RedBird στην ιδιοκτησία της ομάδας αποδεικνύει ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι μπορούν να είναι επιτυχημένοι στο γήπεδο και βιώσιμοι έξω από αυτό – προσβλέπουμε σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με τον σύλλογο, την ομάδα διαχείρισης του και τους Milanisti σε όλο τον κόσμο για να συνεχίσουν να προωθούν τη Μίλαν τα επόμενα χρόνια» σημείωσε ο Τζέρι Καρντινάλε, ιδρυτής της RedBird.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή