Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1: Πρεμιέρα με νίκη

Β. Ιρλανδία – Ελλάδα 0-1: Πρεμιέρα με νίκη

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου επιβλήθηκε με 1-0 της Β. Ιρλανδίας στην πρεμιέρα της στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου επιβλήθηκε με 1-0 της Β. Ιρλανδίας στην πρεμιέρα της στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας του Nations League.

Το γκολ του Μπακασέτα στο 39’ έκρινε την αναμέτρηση. Σημειώνεται ότι ο αγώνας αυτός ήταν το ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της Εθνικής σε επίσημο παιχνίδι.

Ντεμπούτο έκανε και ο Τζορτζ Μπάλντοκ που πήρε τη θέση του Ρότα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει στις 5 Ιουνίου εκτός έδρας το Κόσοβο.

Η Ελλάδα κυκλοφορούσε τη μπάλα στο ξεκίνημα του αγώνα. Η Ελλάδα είχε δύο σέντρες με Ρότα και Τσιμίκα στο 12ο λεπτό αλλά η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τη Β. Ιρλανδία με το σουτ του ΜακΚάν που μπλοκαρίστηκε.

Στο 21’ ο Μπουχαλάκης έκανε σέντρα σα σουτ αλλά δεν απείλησε. Ένα λεπτό αργότερα ο Γιακουμάκης έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Γιακουμάκη αλλά ο Πίκοκ – Φάρελ μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Από εκείνο το σημείο οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να φανούν απειλητικές με τις φάσεις να είναι λίγες. Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τον Μπακασέτα στο 39ο. Ο Έλληνας διεθνής της Τράμπζονσπορ έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία κίνηση του Λημνιού και σούταρε για να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Ρότα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 52ο λεπτό η Ελλάδα είχε νέα καλή στιγμή αλλά ο Γιακουμάκης δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από μπαλιά του Λημνιού. Στο 67’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον ΜακΓκιν αλλά ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Στο 85’ ο Λάφερτι εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα. 

Β. Ιρλανδία (Ιαν Μπάρακλαφ): Πίκοκ Φάρελ – Μπράντλεϊ (62′ ΜακΓκιν), Έβανς, Μπάλαρντ, Λέιν (78′ Χιουμ)- ΜακΝέρ, Ντέιβις, Σάβιλ (79′ Σέα Τσαρλς)- ΜακΚάν – Λάβερι (62′ Λάφερτι), Γουάιτ (71′ Ντιον Τσαρλς).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος – Ρότα (90’+2′ Μπάλντοκ), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Μπακασέτας (69′ Κουρμπέλης), Σιώπης (82′ Τζαβέλλας), Μπουχαλάκης – Λημνιός (69′ Χατζηγιοβάνης), Μάνταλος, Γιακουμάκης (69′ Παυλίδης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή