Κροατία – Γαλλία 1-1: Μοιρασιά στο Σπλιτ

Κροατία – Γαλλία 1-1: Μοιρασιά στο Σπλιτ

Η Κροατία και η Γαλλία πήραν από έναν βαθμό (1-1) για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της πρώτης κατηγορίας του Nations League

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κροατία και η Γαλλία πήραν από έναν βαθμό (1-1) για τη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου της πρώτης κατηγορίας του Nations League.

Ο αγώνας ήταν μία επανάληψη του τελικού του Μουντιάλ του 2018. Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες, η Γαλλία είχε περισσότερες καλές στιγμές και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν οι παίκτες της ήταν καλύτεροι στην τελική προσπάθεια.

Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός για τις δύο ομάδες στον πρώτο όμιλο του Nations League. Αυτό ήταν το 150ο ματς για τον Λούκα Μόντριτς με τη φανέλα της Εθνικής Κροατίας.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο τέταρτο του αγώνα, η Κροατία απείλησε πρώτη στο 18ο λεπτό. Ο Μπούντιμιρ μπήκε μόνος στην περιοχή από αριστερά αλλά καθυστέρησε να κάνει το σουτ με αποτέλεσμα ο Μενιάν να αποκρούσει σε κόρνερ.

Στο 31η Γαλλία βρήκε γκολ. Ο Ενκουνκού έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κάθετη πάσα του Ντιαμπί, νίκησε τον Λιβάκοβιτς αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί.

Στο 39ο λεπτό ο Ντιαμπί μπήκε στην περιοχή αλλά ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε. Η Γαλλία απείλησε και πάλι με τον Τσουαμενί αλλά και ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.

Στο 52’ η Γαλλία άνοιξε το σκορ. Ο Μπεν Γεντέρ έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ραμπιό που με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Λιβάκοβιτς.

Στο 71ο λεπτό ο Μόντριτς σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Μενιάν απέκρουσε. Στο 83’ η Κροατία ισοφάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κράμαριτς. Αρχικά ο διαιτητής είχε υποδείξει οφσάιντ αλλά με τη βοήθεια του VAR έδειξε την παράβαση.

Η Γαλλία είχε την ευκαιρία να πάρει ξανά το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Γκριεζμάν μπήκε μέσα στην περιοχή, πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δε μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Σούτσιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία για την Κροατία στο 93ο λεπτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή