Ναδάλ: «Δεν μπορούσα να διαχειριστώ τον πόνο»

Ναδάλ: «Δεν μπορούσα να διαχειριστώ τον πόνο»

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε για τον τραυματισμό του αλλά και τον 22ο Grand Slam τίτλο που κατέκτησε

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε για τον τραυματισμό του αλλά και τον 22ο Grand Slam τίτλο που κατέκτησε.

Ο Ισπανός θρύλος του τένις κατέκτησε στο Παρίσι το 14ο Ρολάν Γκαρός της καριέρας του. Ο 36χρονος Ναδάλ έγινε ο γηραιότερος που έφτασε στον τίτλο στο major του Παρισιού.

Το κατόρθωμά του μάλιστα έκανε τον Ιβάν Λιούμπιτσιτς, προπονητή του Ρότζερ Φέντερερ, να πει ότι το κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων του Παρισιού πρέπει να πάρει το όνομα του Ράφα. «Το άγαλμα δεν είναι αρκετό», παραδέχτηκε ο πρώην τενίστας.

Ο Ράφα Ναδάλ μίλησε στο CNN για την κατάκτηση του 22ου Grand Slam τίτλου στην καριέρα του. «Πάντα θεωρώ τον εαυτό μου έναν πολύ φυσιολογικό άνθρωπο, οπότε αν το έκανα εγώ, ίσως κάποιος άλλος μπορεί να το κάνει. Προφανώς και το ρεκόρ των 22 Grand Slam είναι πιο πιθανόν να ξεπεραστεί από κάποιον. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό. Το ρεκόρ των 14 Ρολάν Γκαρός είναι πιο δύσκολο να καταρριφθεί», σημείωσε ο Ισπανός θρύλος.

Για τον στόχο του να παραμείνει ο παίκτης με τις περισσότερες κατακτήσεις Grand Slam, ο Ναδάλ σχολίασε: «Φυσικά και θα ήθελα να είμαι ο παίκτης με τα περισσότερα Grand Slam στην ιστορία. Όμως δεν έχω εμμονή με αυτό και δεν είναι κάτι που θα μου αλλάξει το μυαλό. Ειλικρινά, αν ο Νόβακ κερδίσει 23 και εγώ μείνω με 22, δεν θα με πειράξει. Η ευτυχία μου δεν θα επηρεαστεί καθόλου. Ούτε ένα τις εκατό».

«Μετά την πανδημία, κάτι συνέβη στο πόδι μου. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ τον πόνο για να παίζω συχνά, ακόμη και να προπονούμαι. Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω είναι ότι περνάω από όλες αυτές τις προκλήσεις, έχω πάντα το πάθος να συνεχίσω και έχω πάντα την αγάπη για το παιχνίδι. Πάντα ήθελα να συνεχίσω. Γι’ αυτό μάλλον βρίσκομαι στη θέση που είμαι σήμερα. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να ανακοινώσω οποιαδήποτε απόσυρση μετά το Ρολάν Γκαρός, αλλά φυσικά, υπάρχει πιθανότητα να μην βελτιωθούν τα πράγματα. Τότε δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί», τόνισε ο Ναδάλ για τον τραυματισμό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή