Ελλάδα – Κόσοβο 2-0: Τέταρτη νίκη και πρωτιά στον όμιλο

Ελλάδα – Κόσοβο 2-0: Τέταρτη νίκη και πρωτιά στον όμιλο

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου επιβλήθηκε με 2-0 του Κοσόβου για την τέταρτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της τρίτης κατηγορίας του Nations League

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου επιβλήθηκε με 2-0 του Κοσόβου για την τέταρτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου της τρίτης κατηγορίας του Nations League.

Η «γαλανόλευκη» πήρε την τέταρτη νίκη σε τέσσερις αγώνες και «κλείδωσε» την πρώτη θέση, που της δίνει την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία της διοργάνωσης. Παράλληλα, η Ελλάδα εξασφάλισε θέση στα πλέι οφ για την πρόκριση του Euro αν δεν είναι στα τελικά μέσω των προκριματικών.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ ολοκλήρωσε την τετράδα αγώνων σε δέκα μέρες δίχως να δεχθεί γκολ στα δύο ματς με το Κόσοβο και τις αναμετρήσεις με τη Βόρειο Ιρλανδία και την Κύπρο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό στο πρώτο 15λεπτο. Η Ελλάδα απειλούσε κυρίως με Τσιμίκα, Μπουχαλάκη και Μασούρα, την στιγμή που το Κόσοβο δεν είχε κάνει φάσεις μπροστά από την εστία του Βλαχοδήμου.

Στο 17’ ο Μπακασέτας σούταρε αλλά η προσπάθειά του μπλοκαρίστηκε όπως και ο κεφαλιά του Παυλίδη. Η Ελλάδα απείλησε ξανά αλλά τα σουτ του Χατζηδιάκου και του Μπακασέτα δεν βρήκαν στόχο.

Η Ελλάδα είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο. Η «γαλανόλευκη» βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Μπακασέτα στο 41’ αλλά ο αρχηγός αστόχησε σε τετ α τετ.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ μπήκε ορεξάτη στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47ο λεπτό ο Μασούρας έκανε τη σέντρα αλλά δε βρήκε στόχο ενώ λίγο αργότερα, η πάσα του Μάνταλου προς τον Παυλίδη ήταν πολύ δυνατή.

Στο 56’ ο Βλαχοδήμος έδιωξε την μπάλα ενώ δεχόταν πίεση. Στο 64’ ο Μπακασέτας σέντραρε αλλά ο Γιακουμάκης δε βρήκε στόχο.

Στο 71’ η Ελλάδα άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα του Μπουχαλάκη, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Οι Έλληνες διεθνείς αφιέρωσαν το γκολ στον Δημήτρη Λημνιό που υπέστη ρήξη χιαστού στον αγώνα με την Κύπρο.

Μετά το γκολ τέρμα της Ελλάδας, ο αγώνας διακόπηκε για περίπου 7 λεπτά λόγω έντασης στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού.

Στο 84’ ο Ρασίτσα έπιασε το σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο. Το Κόσοβο πίεζε στα τελευταία λεπτά για το γκολ της ισοφάρισης.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ελλάδα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Αλεξανδρόπουλο που ήταν άστοχος από πλεονεκτική θέση. Το Κόσοβο συνέχιζε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης με τη «γαλανόλευκη» να κάνει το 2-0 με τον Μάνταλο στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων αφού είχε προωθηθεί και ο τερματοφύλακας Μούριτς. 

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Σιώπης, Μπουχαλάκης (77′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας (85′ Γιαννούλης), Χατζηγιοβάνης (46′ Μάνταλος), Μασούρας (85′ Αλεξανδρόπουλος), Παυλίδης (58′ Γιακουμάκης)

Κόσοβο (Αλέν Ζιρές): Μούριτς, Αλίτι, Κριεζίου, Ραχμάνι, Ντομγκιόνι, Ρουντχάνι (46′ Λοσάι), Μπερίσα, Μπιτίκι (77′ Ζενέλι), Ρασίτσα (90′ Σαΐτι), Μουσλίγια (58′ Ιντρίζι), Μουρίκι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή