Μπάσκετ: Μπορεί η «πλάκα» να βγει σε καλό

Μπάσκετ: Μπορεί η «πλάκα» να βγει σε καλό

Η «καζούρα» είναι μια συνήθεια που συμβαδίζει με τα ομαδικά αθλήματα. Είναι κι αυτή μέρος του παιχνιδιού, αρκεί να γίνεται μεταξύ των φιλάθλων.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «καζούρα» είναι μια συνήθεια που συμβαδίζει με τα ομαδικά αθλήματα. Είναι κι αυτή μέρος του παιχνιδιού, αρκεί να γίνεται μεταξύ των φιλάθλων. Οταν φτάσει στο σημείο να ακούγονται «πειράγματα» προς τους αντιπάλους από επίσημα χείλη, τότε γίνεται πρόξενος αντιπαράθεσης πέρα από τους αγωνιστικούς χώρους και προκαλεί φανατισμό, με όλα τα επακόλουθά του.

Τα τελευταία σχόλια των αφεντικών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με υπονοούμενα προς μέλη της ομάδας του Παναθηναϊκού, δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία που πρέπει να διέπει ένα ιστορικό σωματείο. Η δικαιολογία πως ήταν μια έμμεση απάντηση στα όσα είχαν ειπωθεί, όταν η «ερυθρόλευκη» διοίκηση αποφάσιζε να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Α1, από τους «πρασίνους», μάλλον δεν πείθει παρά μόνο τους φανατικούς.

Εξάλλου, τέτοιες δηλώσεις το μόνο που προκαλούν είναι την «αφύπνιση» του αντιπάλου, που θα προσπαθήσει να επιστρέψει για… εκδίκηση. Οπως ακριβώς συνέβη με τη χαλάρωση του Παναθηναϊκού, που έπαιζε χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Τα επακόλουθα τα βίωσαν οι «πράσινοι» στην εφετινή περίοδο.

Επειδή όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού, ίσως το θέμα που δημιουργήθηκε να έχει και ένα καλό αποτέλεσμα. Γιατί αν πραγματικά ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δραστηριοποιηθεί πάλι δυναμικά, όπως δήλωσε, να μη εφησυχάσει αυτή την φορά η ομάδα του Πειραιά και να δούμε έναν σκληρό αλλά υγιή ανταγωνισμό. Κάτι που θα φέρει πάλι και τις δύο ομάδες στην κορυφαίες της Ευρώπης.

Τώρα μάλιστα που υπάρχει ο αποκλεισμός των ρωσικών, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να έρθει ένα Ευρωπαϊκό στη χώρα μας. Αρκεί φυσικά να μπορέσουν οι μεγαλομέτοχοι να ανταγωνιστούν οικονομικά τους Τούρκους παράγοντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή