Παγκόσμιο… διακρίσεων

Μετάλλια και καλές θέσεις για την Ελλάδα στον υγρό στίβο στη Βουδαπέστη

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι απευθείας προκρίσεις των εθνικών ομάδων πόλο, ανδρών και γυναικών, στις οκτάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ήρθαν να επισφραγίσουν τις εκπληκτικές εμφανίσεις του ελληνικού υγρού στίβου στη διοργάνωση της Βουδαπέστης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών θα διεκδικήσει σήμερα την είσοδο στην τετράδα απέναντι στην Ολλανδία (20.30, ΕΡΤ2).

«Θα μπούμε στον αγώνα έτοιμες για το καλύτερο. Θέλουμε να προκριθούμε και δεν κοιτάζουμε την προϊστορία. Είμαστε μια νέα ομάδα που ευχαριστιέται κάθε παιχνίδι και με υπερηφάνεια θα τιμήσουμε τη χώρα μας», δήλωσε στην «Κ» η προπονήτρια Αλεξία Καμμένου. Η χώρα μας έχει και τις καλύτερες σκόρερ της διοργάνωσης. Πρόκειται για την Ελενα Ξενάκη (7 γκολ σε 12 προσπάθειες) και τη Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη (4 σε 7).

Η ομάδα της Ολλανδίας έχει στον πάγκο της τον Ευάγγελο Δουδέση. Τα «κορίτσια της τουλίπας» είχαν κρούσμα κορωνοϊού αλλά και τραυματισμούς. Εάν η Εθνική υπερισχύσει, θα αντιμετωπίσει στη φάση των «4» τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ουγγαρία και την Αυστραλία.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης άλλαξε… ιδιοκτήτη ο τίτλος του κορυφαίου σκόρερ της εθνικής ανδρών. Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης με 544 γκολ άφησε στη δεύτερη θέση τον Γιώργο Αφρουδάκη (543). «Μετέχω ανελλιπώς 17 χρόνια στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Εχει ιδιαίτερη αξία αυτό το ρεκόρ και με γεμίζει περηφάνια. Αυτό το ρεκόρ ήρθε με πολλή δουλειά και δυσκολίες και, φυσικά, δεν είναι καθαρά ατομικό μου επίτευγμα, διότι δεν θα μπορούσα να το πετύχω αν δεν είχα τη συμπαράσταση, στήριξη και συμβολή των συμπαικτών μου», υπογράμμισε ο πολίστας της Εθνικής, η οποία αγωνίζεται αύριο για την πρόκριση στους «4» κόντρα στις ΗΠΑ (14.00).

Σήμερα τα κορίτσια του πόλο αντιμετωπίζουν την Ολλανδία για μια θέση στους ημιτελικούς – Αύριο οι άνδρες με ΗΠΑ.

Ιδιαίτερα γρήγορη κούρσα ήταν ο αγώνας των 5 χλμ. ανοικτού νερού. Ο Αλκης Κυνηγάκης ήρθε 12ος και ο Δημήτρης Μάρκος 26ος. «Ηρθα στο Παγκόσμιο να κάνω το καλύτερο δυνατόν. Τώρα έχουμε την κούρσα των 10 χλμ.», υπογράμμισε ο Κυνηγάκης. Η ομάδα της μεικτής σκυταλοδρομίας πήρε λανθασμένη πορεία και ακυρώθηκε. Στις καταδύσεις (3 μ. τραμπολίνο) ο Θανάσης Τσιρίκος ήρθε 37ος και ο Θεόφιλος Αυθίνος 39ος.

Η εθνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης επέστρεψε στην Ελλάδα και αποθεώθηκε από συγγενείς και φίλους που δημιούργησαν μια εορταστική ατμόσφαιρα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η Ευαγγελία Πλατανιώτη «χάθηκε» στις αγκαλιές των αγαπημένων της που βρέθηκαν στα Σπάτα για να την υποδεχθούν. Η πρωταθλήτριά μας έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατέκτησε μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ηρθε 3η στο τεχνικό και στο ελεύθερο. Πολύ καλά ήταν και τα πλασαρίσματα των κοριτσιών του ομαδικού (4η θέση στο κόμπο, 5η στο τεχνικό ομαδικό, 6η στο highlight και 8η στο ελεύθερο ομαδικό), ενώ οι Πλατανιώτη – Μαλκογεώργου ήρθαν 6ες στο ντουέτο. «Είναι μια δικαίωση για τους κόπους και την προσπάθεια πολλών χρόνων. Ηρθαν αυτές οι διακρίσεις που ονειρευόμουν καιρό. Ηταν μια τεράστια ιστορική επιτυχία, ένας στόχος που κυνηγούσα πολλά χρόνια και τελικά επιτεύχθηκε. Εδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και το χάρηκα. Θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου και στο Ευρωπαϊκό», υπογράμμισε η τριταθλήτρια κόσμου.

Στην Ελλάδα επέστρεψε και η ομάδα της κολύμβησης. Ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος ήρθε 5ος στα 50 και στα 100 μ., τόνισε: «Εκανα το βήμα παραπάνω με την κατάληψη της 5ης θέσης και στους δύο τελικούς που προκρίθηκα και έλαβα μέρος. Εφθασα μια ανάσα από το μετάλλιο που ήταν ένας στόχος παραπάνω από αυτόν που είχα θέσει. Το πρόσημο είναι θετικό και πιστεύω στο μέλλον να τα πάω ακόμα καλύτερα, αφού απέκτησα την εμπειρία των τελικών και μπορώ να αντεπεξέλθω καλύτερα στην κρίσιμη κούρσα. Ο δεύτερος βασικός στόχος της χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχω ένα μήνα και θα προετοιμαστώ ακόμα καλύτερα, και πιστεύω να βρεθώ και εκεί στην καλύτερη κατάσταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή