Πόλο: «Πλώρη» για μετάλλιο

Η εθνική ομάδα πόλο νίκησε 16-11 τις ΗΠΑ και προκρίθηκε στους ημιτελικούς

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου προκρίθηκε εμφατικά και πανηγυρικά η εθνική πόλο των ανδρών. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε 16-11 των ΗΠΑ σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και πλέον θα αντιμετωπίσει αύριο την Ιταλία, η οποία νίκησε πολύ δύσκολα την Ουγγαρία με 11-10.

Παρά τον τραυματισμό του βασικού τερματοφύλακα Ζερδεβά, η ελληνική ομάδα έδειξε να μην επηρεάζεται και συνέχισε με το πόδι κολλημένο στο γκάζι. Προηγήθηκε 2-0, οι ΗΠΑ ανέβασαν ρυθμό και κατάφεραν να ισοφαρίσουν 7-7, όμως η Εθνική ήταν αποφασισμένη και πήρε την πρόκριση.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 3, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 5, Γούβης 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Γουέινμπεργκ, Ντοντ 1, Βάβιτς, Γκρόγουελ 2, Ντάουμπε 2, Ερχαρντ, Χάλοκ 3, Γούντχεντ, Μπόουεν 3, Στίβενσον, Φάρμερ, Ιρβινγκ, Χόλαντ.

«Τώρα θα αγωνιστούμε και θα τα δώσουμε όλα για όλα. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και δεν φοβόμαστε κανέναν. Ο στόχος μας είναι ακόμη δύο νίκες», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος και αναφερόμενος στην αναμέτρηση πρόσθεσε: «Από την αρχή είχαμε τον τίτλο του φαβορί και αυτό φέρνει και άγχος. Επίσης, μια αναμέτρηση στους προημιτελικούς έχει από μόνη της άγχος, γιατί είναι ένα παιχνίδι και ο νικητής σε αυτό προχωρεί για να διεκδικήσει μετάλλιο, ενώ ο ηττημένος αγωνίζεται για τις θέσεις από 5 έως 8. Μετά το δεύτερο οκτάλεπτο, η άμυνα έγινε πιο “σφιχτή” και τα πιο σημαντικά παιχνίδια κρίνονται στην άμυνα».

• Η Μαρία Περβολαράκη για τρίτη φορά στην καριέρα της κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή