Στον τελικό του Γουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς κόντρα στον Κύργιο

Στον τελικό του Γουίμπλεντον ο Τζόκοβιτς κόντρα στον Κύργιο

Για 32η φορά θα αγωνιστεί σε έναν τελικό γκραν σλαμ ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Με στόχο τη βαρύτιμη κούπα του Γουίμπλεντον θα αντιμετωπίσει αύριο (16.00) στο κεντρικό κορτ τον «πρωτάρη» Νικ Κύργιο.

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για 32η φορά θα αγωνιστεί σε έναν τελικό γκραν σλαμ ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Με στόχο τη βαρύτιμη κούπα του Γουίμπλεντον θα αντιμετωπίσει αύριο (16.00) στο κεντρικό κορτ τον «πρωτάρη» Νικ Κύργιο. Ο Σέρβος νίκησε τον Βρετανό Κάμερον Νόρι με 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

Αυτή τη χρονιά, το τρόπαιο του βρετανικού major θα διεκδικήσουν δύο τενίστες με… εκρηκτική προσωπικότητα. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ως στόχο να προσθέσει στην τροπαιοθήκη του τον 21ο τίτλο από γκραν σλαμ. Εάν σηκώσει την κούπα του Γουίμπλεντον θα είναι η 7η στη συλλογή, όσες έχουν οι Σάμπρας και Ρένσο. Πρώτος είναι ο Φέντερερ με οκτώ.

Ο Νικ Κύργιος για πρώτη φορά θα βρεθεί σε έναν τελικό γκραν σλαμ. Ο Ελληνοαυστραλός δείχνει ιδιαίτερη αγωνιστική πειθαρχία, ενώ μέσα από τον λογαριασμό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ευχήθηκε στον Ράφα Ναδάλ να επιστρέψει σύντομα υγιής και δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ήταν έτοιμος για να αντιμετωπίσει τον «ταυρομάχο».

«Το πρώτο μου συναίσθημα όταν το έμαθα ήταν απογοήτευση. Η ενέργειά μου ήταν συγκεντρωμένη στο πώς θα τον αντιμετωπίσω και στην τακτική μου. Και αυτός θα δυσκολεύτηκε για να πάρει αυτή την απόφαση. Είμαι σίγουρος ότι ένα μέρος του ήθελε να παίξει. Φέτος δεν έχει χάσει σχεδόν κανένα παιχνίδι.

Είχε ως στόχο να κατακτήσει και τους τέσσερις τίτλους των γκραν σλαμ», υπογράμμισε και αναφερόμενος στον αυριανό τελικό πρόσθεσε: «Είμαι υπερήφανος που θα αγωνιστώ στον τελικό ενός γκραν σλαμ. Οταν αγωνιζόμουν στις μικρές κατηγορίες έβλεπα τους επαγγελματίες να παίζουν και ποτέ δεν περίμενα ότι θα έφτανα μέχρι εκεί. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις και θα δούμε τι θα συμβεί».

• Στις γυναίκες, τον τίτλο θα διεκδικήσουν σήμερα (16.00) η, γεννημένη στη Ρωσία, τενίστρια του Καζακστάν Ελενα Ριμπάκινα και η Ονς Ζαμπέρ. Η αθλήτρια από την Τυνησία έγινε η δεύτερη στην ιστορία της αφρικανικής ηπείρου που φτάνει έως τον τελικό. Η πρώτη ήταν η Νοτιοαφρικανή Σάντρα Ρέινολντς (1960).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή