Το ουρανικό πρωτάθλημα ξαναρχίζει τον Αύγουστο

Το ουρανικό πρωτάθλημα ξαναρχίζει τον Αύγουστο

Οι αγώνες θα γίνουν σε ουκρανικό έδαφος χωρίς θεατές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, θα ξαναρχίσει τον Αύγουστο παρά την ρωσική εισβολή και τον πόλεμο που μαίνεται στην χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Ουκρανίας.

«Η νέα σεζόν του ουκρανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου θα αρχίσει στις 23 Αυγούστου», δήλωσε στο Facebook, ο Βαντίμ Γκουτζεϊτ.

Οι ουκρανικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, αποφάσισαν στις 26 Απριλίου να τελειώσουν νωρίτερα την προηγούμενη σεζόν, που είχε διακοπεί τον Φεβρουάριο λόγω της ρωσικής επίθεσης, χωρίς να ορισθεί πρωταθλητής.

Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Σαχτάρ Ντόνετσκ ήταν δύο βαθμούς μπροστά από την Ντιναμό Κιέβου όταν οι ουκρανικές αρχές αποφάσισαν να τελειώσουν την σεζόν, χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή.

Ο Γκουτζεϊτ, διαβεβαίωσε ότι οι αγώνες της νέας σεζόν θα γίνουν σε ουκρανικό έδαφος, αλλά χωρίς θεατές και με την υποχρεωτική τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

«Κατά την διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών, οι αγώνες θα διακόπτονται και οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και το προσωπικό θα πρέπει να μετακινηθούν γρήγορα σε καταφύγιο», είπε ο αρμόδιος υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεγάλο μέρος των αθλητικών υποδομών, υπέστη ζημιές από τα χτυπήματα των στρατευμάτων του Βλαντιμίρ Πούτιν και πολλοί ξένοι παίκτες εγκατέλειψαν το ουκρανικό έδαφος μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT