Νικ Κύργιος: «Πρωταθλητής» στα πρόστιμα στο Wimbledon

Νικ Κύργιος: «Πρωταθλητής» στα πρόστιμα στο Wimbledon

Ο Νικ Κύργιος κατάφερε να γίνει πρωταγωνιστής στο φετινό Wimbledon

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νικ Κύργιος κατάφερε να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής του φετινού Wimbledon. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας προκάλεσε με τη συμπεριφορά του εντός και εκτός των κορτ. 

Έφτασε μέχρι τον τελικό του βρετανικού major όπου και ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Η αγωνιστική του πορεία, ωστόσο, επισκιάστηκε για μία ακόμη φορά από τον ιδιότροπο χαρακτήρα του. 

Τα… παρατράγουδα ξεκίνησαν από τον πρώτο κιόλας γύρο. Ο Νικ Κύργιος πέρασε δίχως δυσκολία το εμπόδιο του Πολ Τζαμπ, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα έφτυσε προς το μέρος ενός θεατή.

Ο εκκεντρικός τενίστας τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 10.000 δολάριων αφού παραδέχθηκε την πράξη του. Ωστόσο, όπως φάνηκε και από τα λόγια του στη συνέχεια, δε μετάνιωσε για όσα έκανε.

«Δεν με απασχολεί καθόλου αν γίνεται έρευνα για το περιστατικό. Ξέρω τι προσφέρω στο άθλημα. Είμαι ένας από τους πιο σημαντικούς αθλητές στο τένις. Θέλετε να μιλήσετε για αυτό; Δεν υπάρχει τίποτα για να διερευνηθεί εκεί γιατί είναι η πραγματικότητα», είχε πει ο Κύργιος.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας έγινε θέμα συζήτησης μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Η αναμέτρηση των δύο τενιστών στον τρίτο γύρο του Wimbledon ήταν blockbuster κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των φίλων του τένις και όχι μόνο.

Οι δύο τενίστες ξέφυγαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Τσιτσιπάς χτύπησε δύο φορές με δύναμη το μπαλάκι ενώ και ο Κύργιος τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 4.000 δολάριων για απρεπή συμπεριφορά. 

Ο Έλληνας τενίστας κατηγόρησε τον αντίπαλό του για bullying κατά τη διάρκεια του αγώνα. «Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω πώς του έκανα bullying. Αυτός πετούσε μπάλες σε μένα, αυτός χτύπησε θεατή, αυτός πέταξε την μπάλα έξω από το γήπεδο. Εγώ δεν έκανα τίποτα. Με εξαίρεση το ότι πήγα μερικές φορές στον umpire, δεν έκανα τίποτα ασεβές προς τον Στέφανο σήμερα. Δεν πετούσα εγώ τις μπάλες. Δεν ξέρω τι να πω», απάντησε ο Κύργιος. 

Ο φιναλίστ του Wimbledon τιμωρήθηκε και πάλι για τη συμπεριφορά του στον τελικό. Κατά τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Κύργιος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή για μία θεατή, που τον ενοχλούσε. 

«Αυτή με το φόρεμα, αυτή που μοιάζει σαν να έχει πιει 700 ποτά», είπε με αποτέλεσμα η γυναίκα να αποβληθεί από το γήπεδο.

«Με ενοχλεί στο σερβίς, στον τελικό του Wimbledon, που δεν υπάρχει μεγαλύτερο ματς. Δεν με πίστεψες και μετά το έκανε πάλι και παραλίγο να μου κοστίσει το game. Γιατί είναι ακόμα εδώ; Είναι τέρμα μεθυσμένη και μου μιλάει την ώρα του αγώνα, είναι απαράδεκτο», συνέχισε ο Ελληνοαυστραλός τενίστας.

Η συμπεριφορά του Κύργιου ανάγκασε τον Τζον Μάκενρο να δηλώσει ότι «χρειάζεται να βγει από τον τάφο ο Σίγκμουντ Φρόιντ και να βρει έναν τρόπο να τον κρατήσουμε αυτόν τον τύπο για μερικά χρόνια, γιατί τον χρειαζόμαστε. Είναι απίστευτο, μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στο τένις. Τον χρειαζόμαστε πολύ, αλλά δεν τον χρειαζόμαστε να προσπαθεί μόνο τον μισό χρόνο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή