Ο στίβος ξανά πρωταγωνιστής

Ο στίβος ξανά πρωταγωνιστής

Το μετάλλιο του Τεντόγλου και οι υψηλές πτήσεις της Στεφανίδη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους αθλητές και τις αθλήτριες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής να πρωταγωνιστούν συνεχίζεται στο Ορεγκον των ΗΠΑ το 18ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Η Ελλάδα, με το ασημένιο του Μίλτου Τεντόγλου, πρόσθεσε ακόμη ένα μετάλλιο στη συλλογή των διακρίσεων από πρωταθλήματα κόσμου. Καλές θεωρούνται και οι εμφανίσεις των υπολοίπων αθλητών μας, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών βελτίωσαν τις φετινές επιδόσεις τους.

Οι ΗΠΑ είχαν, μέχρι και χθες, κατακτήσει 14 μετάλλια (6-4-4) και βρίσκονται στην πρώτη θέση του πίνακα. Ακολουθεί η Αιθιοπία με τρία χρυσά (μαραθώνιο ανδρών, γυναικών και 10.000 μ. γυναικών) και στην 3η θέση βρίσκεται η Πολωνία με τις διακρίσεις από σφυροβολία (χρυσό και ασημένιο στους άνδρες) και βάδην 20 χλμ. (ασημένιο στις γυναίκες). Η Ελλάδα είναι στη 12η θέση, με τον Μίλτο Τεντόγλου να προσθέτει στη συλλογή του το πρώτο μετάλλιο από παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου.

Ο Ελληνας πρωταθλητής εθεωρείτο φαβορί για το χρυσό, αλλά τα 18,32 μ. τον άφησαν στη 2η θέση, πίσω από τον Κινέζο Γιανάν Γουάνγκ (8,36 μ.). Τρίτος ήρθε ο Σιμόν Εχάμερ από την Ελβετία με 8,16 μ. Το ασημένιο μετάλλιο του ολυμπιονίκη μας είναι το πρώτο για την Ελλάδα στο μήκος. Μέχρι τώρα την καλύτερη θέση είχε κατακτήσει ο Κώστας Κουκοδήμος (6ος το 1995 στο Γκέτεμποργκ).

Στο άλμα επί κοντώ, η Κατερίνα Στεφανίδη υπερέβη τα 4,70 μ. και βελτίωσε τη φετινή της επίδοση. Αυτό το ύψος όμως δεν ήταν αρκετό για να ανεβεί στο βάθρο. Κατέκτησε την 5η θέση, ενώ η Κέιτ Ναζότ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου με 4,85 μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δήλωσε ευχαριστημένη από την προσπάθειά της, αλλά και έτοιμη να «πετάξει» σε μεγαλύτερα ύψη, κάτι που θα επιδιώξει να κάνει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αυγούστου. Σήμερα νωρίς τα ξημερώματα αγωνιζόταν στον προκριματικό της δισκοβολίας η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου. Το όριο για την πρόκριση στον τελικό έχει οριστεί στα 64,00 μ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή