Νόβακ Τζόκοβιτς: Μαζεύουν υπογραφές για να αγωνιστεί στο US Open

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μαζεύουν υπογραφές για να αγωνιστεί στο US Open

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το Wimbledon στον τελικό απέναντι στον Νικ Κύργιο. Ήταν το 21ο Grand Slam του Σέρβο και 7ο στο Λονδίνο.

Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς δε θα μπορέσει να αγωνιστεί στο US Open, το τελευταίο Grand Slam της σεζόν. Ο Σέρβος δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και ως εκ τούτου δεν θα μπορέσει να εισέλθει στις ΗΠΑ.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πήρε μέρος στα δύο Masters που διεξάγονται εκεί, στο Indian Wells και το Μαϊάμι. Τις τελευταίες εβδομάδες διεξάγεται στο διαδίκτυο εκστρατεία συλλογής υπογραφών προκειμένου να επιτραπεί στον Σέρβο να αγωνιστεί στο US Open.

Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει πάνω από 12.000 άνθρωποι και η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Ο Τζόκοβιτς, πάντως, δηλώνει έτοιμος να πληρώσει το τίμημα της απόφασής του. Μιλώντας στο BBC λίγες εβδομάδες μετά την απόρριψη της βίζας του και την απουσία του από το Australian Open είχε τονίσει ότι προτίθεται μην αγωνιστεί μελλοντικά σε τουρνουά αν είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί. Σημείωσε όμως ότι αυτό έχει να κάνει με το ζήτημα της αυτοδιάθεσης υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι αντιεμβολιαστής.

«Υπάρχει στο μυαλό μου η πιθανότητα να εμβολιαστώ στο μέλλον, γιατί όλοι προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση για να τελειώνουμε με τον covid. Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού. Αντιλαμβάνομαι ότι παγκοσμίως όλοι καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια να διαχειριστούμε αυτόν τον ιό και είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα τα καταφέρουμε. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος για τον τρόπο που τελείωσε για μένα στην Αυστραλία. Δεν ήταν εύκολο», είπε ο Τζόκοβιτς στο βρετανικό μέσο.

«Δεν σκοπεύω να κάνω το εμβόλιο ακόμα κι αν αυτή η απόφαση με αφήσει εκτός US Open», επανέλαβε μετά την κατάκτηση του Wimbledon.

Το US Open θα διεξαχθεί 29 Αυγούστου με 11 Σεπτεμβρίου.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μαζεύουν υπογραφές για να αγωνιστεί στο US Open-1
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή