Euro 2022 Γυναικών: Αναφορά της UEFA για 290 υβριστικές αναρτήσεις στη φάση των ομίλων

Euro 2022 Γυναικών: Αναφορά της UEFA για 290 υβριστικές αναρτήσεις στη φάση των ομίλων

Πάνω από τις μισές έχουν αφαιρεθεί από τα κοινωνικά δίκτυα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έρευνα της UEFA έδειξε ότι έγιναν 290 υβριστικές αναρτήσεις κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων του Euro 2022 Γυναικών. 

Το διοικητικό όργανο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξεκίνησε ένα νέο πρότζεκτ στην έναρξη του Euro 2022 για την «παρακολούθηση, αναφορά και αποκατάσταση περιπτώσεων διαδικτυακής κατάχρησης».

Από τις 290 υβριστικές αναρτήσεις, πάνω από τις μισές (55%) έχουν αφαιρεθεί από τα αντίστοιχα κοινωνικά δίκτυα. Η Αγγλία είναι η ομάδα με τις περισσότερες υβριστικές αναφορές, πάνω από την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. 

Η πλειοψηφία των αναρτήσεων (39%) αφορούσε τη διοργάνωση, το 19% παίκτριες, το 20% ομάδες και το 17% προπονητές. Η έκθεση της UEFA έδειξε ότι το 70% των αναρτήσεων περιλάμβανε γενικευμένη κακοποίηση και το 20% ήταν σεξιστικές. Το 6% των επίμαχων αναρτήσεων ήταν ρατσιστικές και το 4% ομοφοβικές. 

«Είναι ωραίο να βλέπουμε αυτό το πρότζεκτ σε δράση και είμαι χαρούμενος που μπορούσε ήδη να δούμε τον αντίκτυπο που έχει αυτό με βάση τους αριθμούς της φάσης των ομίλων», σχολίασε ο Μικέλε Ούβα, διευθυντής ποδοσφαίρου και κοινωνικής ευθύνης της UEFA.

«Οι αναρτήσεις εντοπίζονται και αφαιρούνται και ελπίζουμε ότι αυτό δίνει στους παίκτες, τους προπονητές και τους διαιτητές τη δυνατότητα να προστατεύονται από την UEFA», κατέληξε. 

Με πληροφορίες από το BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή