Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ

Με την πλάτη στον τοίχο ο ΠΑΟΚ

Απογοητευτική εμφάνιση και ήττα με 2-0 στη Σόφια από τη Λέφσκι

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τιτανικός ο ΠΑΟΚ, βυθίστηκε αύτανδρος στο πρώτο ευρωπαϊκό ταξίδι της χρονιάς, γνωρίζοντας επώδυνη ήττα με 2-0 από την αποδεκατισμένη Λέφσκι στη Σόφια, σε ένα παιχνίδι που στράβωσε πριν καλά καλά ξεκινήσει! Οι οιωνοί ήταν κακοί από την προθέρμανση, όταν ο Βιεϊρίνια που πήρε τη θέση του τραυματία Λύρατζη ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και αντικαταστάθηκε πριν από τη σέντρα από τον Σάστρε. Με το που ξεκίνησε ο αγώνας, η Λέφσκι πέτυχε γκολ κυριολεκτικά στην πρώτη της επίθεση, όταν έπειτα από λάθος του Κάργα ο Ουέλτον Φελίπε δεν λάθεψε στο τετ α τετ με τον Κοτάρσκι και άνοιξε το σκορ μόλις στο 1΄. Η αναιμική αντίδραση του ΠΑΟΚ επέτρεψε στους Βούλγαρους να πετύχουν γρήγορα και δεύτερο γκολ, με τον Μπαρί να σκοράρει με άνεση σε αντεπίθεση στο 19΄, απέναντι σε μια βραδυκίνητη άμυνα.

Η αναμενόμενη αντίδραση της ελληνικής ομάδας δεν ήρθε ποτέ. Με πολλούς νεοφερμένους παίκτες στην ενδεκάδα, δεν είχε ομοιογένεια, ορθολογική ανάπτυξη και παραγωγικό παιχνίδι, με συνέπεια να κάνει όλες κι όλες δύο καλές φάσεις, και αυτές στο α΄ μέρος, με σουτ του Σβαμπ και κοντινή κεφαλιά του Κάργα. Η Λέφσκι είχε τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το 65΄, και όταν οπισθοχώρησε για να κρατήσει στο σκορ δεν ένιωσε κανέναν κίνδυνο από τον φλύαρο και αναιμικό ΠΑΟΚ, ο οποίος στο β΄ ημίχρονο δεν είχε ούτε μία τελική προσπάθεια! Η ρεβάνς πλέον μοιάζει με βουνό. Το 2-0 δεν ανατρέπεται συχνά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να αλλάξει πολλά στη ρεβάνς της Τούμπας την ερχόμενη Πέμπτη για να δικαιώσει τον τίτλο του φαβορί.

Χωρίς τελική προσπάθεια στο β΄ ημίχρονο ο «Δικέφαλος» του Βορρά – Απείλησε μόνο δύο φορές στο πρώτο μέρος.

ΛΕΦΣΚΙ: Μιχαΐλοφ, Πετρίς, Σονκό Σούντμπεργκ, Κόρντομπα, Γκάλτσεφ, Κράστεφ, Φαν ντερ Κοπ, Μιλάνοφ, Ρονάλντο (87΄ Πέτκοφ), Μπαρί (90΄ Χόλντερ), Ουέλτον Φελίπε (90΄+3΄ Μίτκοφ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κάργας, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (71΄ Φιλίπε Σοάρες), Ντόουγκλας Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς (78΄ Κωνσταντέλιας), Ντάντας (57΄ Κούρτιτς), Κουλιάτα (57΄ Νάρεϊ), Κούτσιας (71΄ Τόμας).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT