Το μαύρο κουτί του Ολυμπιακού

Το μαύρο κουτί του Ολυμπιακού

Ο αποκλεισμός από τη Μακάμπι Χάιφα φέρνει στην έξοδο τον Μαρτίνς

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μέγεθος της ήττας (0-4) από τη Μακάμπι Χάιφα, ο τρόπος που αυτή ήρθε και ο δεύτερος διαδοχικός αποκλεισμός από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ είναι γεγονότα που προκάλεσαν ένα γερό «μούδιασμα» στον Πειραιά, προαναγγέλλοντας σαρωτικές εξελίξεις.

Ολα συντείνουν πως η αρχή θα γίνει με τον Πέδρο Μαρτίνς, τον μακροβιότερο προπονητή των «ερυθρολεύκων» και έναν εκ των πιο επιτυχημένων, λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει 52 μήνες στον πάγκο τους. Σειρά θα πάρουν ποδοσφαιριστές που δείχνουν να μην ανταποκρίνονται.

Η αντικατάσταση του Πορτογάλου μοιάζει πλέον αναπόφευκτη, αν και όπως αποδεικνύεται βρήκε απροετοίμαστη τη διοίκηση της ΠΑΕ που εκτιμούσε πως εύκολα ή δύσκολα ο Ολυμπιακός με «σύμμαχο» το 1-1 του πρώτου ματς θα περνούσε στον επόμενο γύρο, αντιμετωπίζοντας τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Η αποκαρδιωτική εικόνα και στα δύο παιχνίδια με τη Μακάμπι ήταν η κορύφωση μιας μετριότατης πορείας που ξεκίνησε από την απώλεια του Κυπέλλου στον προπέρσινο τελικό με τον ΠΑΟΚ και συνεχίστηκε αρχικά με τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς στο Τσάμπιονς Λιγκ και εν συνεχεία από την Αταλάντα στο Γιουρόπα. Ο νέος αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου, η κάκιστη εικόνα σε όλο τον περυσινό β΄ γύρο αλλά και στα πλέι οφ, που «καμουφλαρίστηκαν» από τους 19 βαθμούς διαφορά με τους οποίους κατακτήθηκε ο τίτλος, σε συνδυασμό με τον παροπλισμό του Κώστα Φορτούνη και τα… ταραχώδη αποδυτήρια, ήταν αρκετά για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Από τον προπέρσινο τελικό με τον ΠΑΟΚ, οι «ερυθρόλευκοι» μοιάζει να βρίσκονται σε πτωτική πορεία.

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός πως τον περασμένο Ιανουάριο ο Μαρτίνς πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με την ανανέωση του συμβολαίου του έως το καλοκαίρι του 2024.

Ηδη η αναζήτηση του αντικαταστάτη του ξεκίνησε, με στόχο να βρίσκεται στον πάγκο στο παιχνίδι με τη Σλάβαν Μπρατισλάβας για το Γιουρόπα Λιγκ (4/8).

Με τις επιλογές τη συγκεκριμένη περίοδο να είναι ούτως ή άλλως περιορισμένες, τα πρώτα ονόματα που φέρεται να βρίσκονται στη σχετική λίστα είναι αυτό του 39χρονου Ισπανού Κάρλος Κορμπεράν, πρώην προπονητή της Χάντερσφιλντ, με θητεία στη Λιντς ως βοηθού του Μαρτσέλο Μπιέλσα, και του 43χρονου Ιταλού Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι, που μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο προπονούσε με επιτυχία την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Σήμερα αναμένεται να επισημοποιηθεί η απόκτηση των Μπεόμ και Λάιντνερ, ενώ χθεσινά δημοσιεύματα από τη Βραζιλία συντηρούσαν το «φλερτ» της Μποταφόγκο με τον Τικίνιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή