Μπαρτσελόνα: Τα τέσσερα ύποπτα συμβόλαια και η «μαύρη τρύπα» 311 εκατ. ευρώ

Μπαρτσελόνα: Τα τέσσερα ύποπτα συμβόλαια και η «μαύρη τρύπα» 311 εκατ. ευρώ

Η ισπανική ομάδα είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις «αμαρτίες» της διοίκησης του Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου πληρώνει η Μπαρτσελόνα. Η ισπανική ομάδα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω των χειρισμών του επιχειρηματία.

Οι μπλαουγκράνα πουλάνε περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου να πάρουν οικονομική ανάσα αλλά νέες υποθέσεις έρχονται στο φως. Μία από αυτές είναι η περίπτωση των συμβολαίων τεσσάρων ποδοσφαιριστών που ανανεώθηκαν μέσα στο 2020.

Στις 21 Οκτωβρίου εκείνου του έτους ανακοινώθηκε ότι οι Ζεράρ Πικέ, Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν, Κλεμάν Λενγκλέ και Φρένκι Ντε Γιονγκ υπέγραψαν επέκταση της συμφωνίας τους με τον σύλλογο. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph οι όροι των συμβολαίων που υπεγράφησαν είναι παράνομοι.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι η διοίκηση του Μπαρτομέου προχώρησε σε «εγκληματικές ενέργειες» προκειμένου να ανανεώσει τα συγκεκριμένα συμβόλαια. Ανάλυση ραδιοσταθμού της Καταλονίας αναφέρει ότι οι πρακτικές του προηγούμενου προέδρου έβαλαν «μέσα» τον σύλλογο κατά 311 εκατομμύρια ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να βρει τρόπο να υπογράψει νέες συμφωνίες με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές απειλώντας να πάει την υπόθεση στα δικαστήρια. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, οι δικηγόροι της Μπαρτσελόνα, θεωρούν ότι αυτές οι συμβάσεις μπορεί να είναι παράνομες και ως εκ τούτου να ακυρωθούν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ισπανική ομάδα κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να δηλώσει τους ποδοσφαιριστές που απέκτησε τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Η La Liga απέρριψε μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει ο σύλλογος τα κεφάλαια από την πώληση των περιουσιακών του στοιχείων σε μία προσπάθεια εξισορρόπησης των οικονομικών και ευθυγράμμισης με τους κανονισμούς του οικονομικού fair play της διοργανώτριας αρχής του ισπανικού πρωταθλήματος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή