Παναθηναϊκός – Σλάβια Πράγας 1-1: Αποκλεισμός για το τριφύλλι

Παναθηναϊκός – Σλάβια Πράγας 1-1: Αποκλεισμός για το τριφύλλι

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε ηττηθεί με 2-0 στην Τσεχία

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός αναδείχτηκε ισόπαλος (1-1) με τη Σλάβια Πράγας και σε συνδυασμό με το 2-0 υπέρ των Τσέχων στον πρώτο αγώνα αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό του Conference League. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πίεσε από το ξεκίνημα του αγώνα και θα μπορούσε να είχε πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη πολύ καλή στιγμή στο ματς στο 2ο λεπτό. Ο Χουάνκαρ έκανε ωραίο ξεπέταγμα στην πλάτη της άμυνα, έκανε την σέντρα με τον Σπόραρ να βρίσκει το δοκάρι. Στο 6΄ο Χουάνκαρ σέντραρε αλλά Σπόραρ και Βαγιαννίδης δεν κατάφεραν να βρουν την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στο 11ο λεπτό ο Μαντούς πρόλαβε τον Σπόραρ και απομάκρυνε προτού ο Σλοβένος γίνει επικίνδυνος. Στο 20’ οι γηπεδούχοι έχασαν νέα ευκαιρία με τον Αϊτόρ που πήρε την μπάλα μετά από κλέψιμο του Βαγιαννίδη, μπήκε στην περιοχή αλλά η προσπάθειά του αποκρούστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα η Σλάβια απώλεσε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία. Ο Ντουντέρα βρέθηκε μόνος τους στο όριο της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Στο 31’ η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχασε νέα ευκαιρία με τον Σπόραρ που βρήκε απέναντι από τον Μάντους μετά από ωραία μπαλιά του Κώτσιρα. Το πλασέ του Σλοβένου αποκρούστηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 42’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε φάουλ αλλά η εκτέλεση δεν δημιούργησε προβλήματα. Ο Σένκεφελντ έπεσε στο έδαφος, σε μία φάση που οι παίκτες του τριφυλλιού ζήτησαν πέναλτι.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ολαλίνγκα έκανε σέντρα – σουτ αλλά ο Μπρινιόλι δεν ανησύχησε. Στο 51’ ο Παναθηναϊκός έκανε την πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος με τους παίκτες της Σλάβια να απομακρύνουν τη σέντρα του Σπόραρ.

Στο 54’ οι γηπεδούχοι έχαναν νέα μεγάλη ευκαιρία όταν δεν βρέθηκε παίκτης στο γύρισμα της μπάλας από τα αριστερά. Στο 57’ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Σπόραρ.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς αναπτύχθηκαν υποδειγματικά και ο Σλοβένος επιθετικός δεν αστόχησε.

Στη συνέχεια η Σλάβια προσπάθησε να πιέσει και να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 61’ ο Ρούμπεν Πέρεθ έκοψε προτού οι Τσέχοι γίνουν επικίνδυνοι. Στο 69ο λεπτό η Σλάβια είχε νέα ευκαιρία αλλά το σουτ του Ούσορ δεν βρήκε στόχο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν νέα ευκαιρία στο 76’ αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά. Στο 85’ ο Μαντούς έκανε σπουδαία επέμβαση σε προσπάθεια του Ιωαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός πίεζε διαρκώς για να βρει το δεύτερο γκολ και η Σλάβια στις καθυστερήσεις ισοφάρισε με τέρμα του Γιουρέτσκα μετά από λάθος του Καμπετσή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή