Η FIFA απέκλεισε την ομοσπονδία της Ινδίας

Η FIFA απέκλεισε την ομοσπονδία της Ινδίας

Η ομοσπονδία τιμωρήθηκε για «σοβαρές παραβιάσεις και παρεμβάσεις από τρίτα πρόσωπα»

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η FIFA απέκλεισε την Ινδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (AIFF) για «σοβαρές παραβιάσεις και παρεμβάσεις από τρίτα πρόσωπα».

Το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας είχε διαλύσει την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της χώρας τον Μάιο. Στη συνέχεια διορίστηκε μια τριμελής επιτροπή για να διοικήσει το άθλημα.

Οι ομοσπονδίες μέλη της FIFA πρέπει να είναι απαλλαγμένες από νομικές και πολιτικές παρεμβάσεις.

Η FIFA και η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC) συναντήθηκαν με τους μετόχους του ινδικού ποδοσφαίρου και έθεσαν έναν οδικό χάρτη. Σύμφωνα με αυτόν τον οδικό χάρτη η ομοσπονδία έπρεπε να αλλάξει τους κανόνες της και να διεξαγάγει εκλογές μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

«Το προεδρείο του Συμβουλίου της FIFA, αποφάσισε ομόφωνα να αποκλείσει την Ινδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (AIFF) με άμεση ισχύ, για αθέμιτη επιρροή από τρίτα μέρη, κάτι που συνιστά σοβαρή παραβίαση του Καταστατικού της FIFA», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Μετά την τιμωρία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ινδίας, το Μουντιάλ γυναικών κάτω των 17 ετών, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 11 Οκτωβρίου, δεν θα διεξαχθεί όπως ήταν προγραμματισμένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή