Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Έκτος ο Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Έκτος ο Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία

Ο Έλληνας αθλητής πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό της σφυροβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο. Ο Έλληνας ρίπτης ξεπέρασε τον εαυτό του αφού με καλύτερη βολή στα 78,20 μέτρα σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ.

Ο αθλητής του Κώστα Παπαμαρκάκη βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ κάτω των 23 ετών. Ο αγώνας ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρησης λόγω καταιγίδας στη γερμανική πόλη.

Ο Φραντζεσκάκης μπήκε στον αγώνα αγχωμένο και έριξε στην πρώτη του βολή 71,76 μέτρα. Συνέχισε με 75,79 μ., 76,92 μ. και 74,84 μ., ήταν άκυρος στην πέμπτη και ολοκλήρωσε με το νέο ατομικό ρεκόρ.

Ο Πολωνός Βότσεκ Νοβίτσκι, χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο 33χρονος αθλητής με 82 μέτρα σημείωσε την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο.

Ο Ούγγρος Μπενσέ Χαλάζ με βολή στα 80,92 μέτρα (ατομικό ρεκόρ) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ο Νορβηγός Έιβιντ Χένρικσεν συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Έκτος ο Φραντζεσκάκης στη σφυροβολία-1
Η τελική κατάταξη στον τελικό της σφυροβολίας
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή