Σούπερ Λιγκ 1: Πρεμιέρα χωρίς ντέρμπι, αλλά με πολλές παγίδες

Σούπερ Λιγκ 1: Πρεμιέρα χωρίς ντέρμπι, αλλά με πολλές παγίδες

Βόλος και Αστέρας Τρίπολης (3-3) άνοιξαν χθες το βράδυ τον χορό στη Σούπερ Λιγκ 1, σε μια περίοδο που προμηνύεται πολύ πιο αμφίρροπη (άρα και πολύ πιο ενδιαφέρουσα) σε σχέση όλες με τις προηγούμενες

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βόλος και Αστέρας Τρίπολης (3-3) άνοιξαν χθες το βράδυ τον χορό στη Σούπερ Λιγκ 1, σε μια περίοδο που προμηνύεται πολύ πιο αμφίρροπη (άρα και πολύ πιο ενδιαφέρουσα) σε σχέση όλες με τις προηγούμενες. Αν και οι ομάδες δεν έχουν στην πλειονότητά τους ολοκληρώσει ακόμη το ρόστερ τους και πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, που κλείνει φέτος η μεταγραφική αγορά, ο ανταγωνισμός αναμένεται εντονότερος σε επίπεδο κορυφής. ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Αρης εμφανίζονται (θεωρητικά τουλάχιστον) αρκετά ενισχυμένοι ποιοτικά, ενώ ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, που τα τελευταία χρόνια προβάλλουν ως Νο 1 και Νο 2 φαβορί για τον τίτλο, έχουν τα χρήματα και την τεχνογνωσία για να αλλάξουν το αρνητικό πρόσωπο των απογοητευτικών ευρωπαϊκών τους εμφανίσεων, όπου σε ένα σύνολο επτά αγώνων μέτρησαν δύο αποκλεισμούς χωρίς να χαρούν έστω μία νίκη. Μοιάζει, βέβαια, οξύμωρο να γεννιούνται τόσο μεγάλες προσδοκίες για το πρωτάθλημα όταν οι διεκδικητές του ναυάγησαν στην Ευρώπη κόντρα σε αντιπάλους χαμηλής και μεσαίας δυναμικότητας, αλλά ακριβώς επειδή υπάρχει χρόνος ακόμη για να ενισχυθούν και να «δέσουν» ως ομάδες, μοιάζει λογική η ελπίδα ότι θα αλλάξουν την εικόνα τους και θα εμφανιστούν πιο ανταγωνιστικοί. Ο χρόνος, πάντως, δεν θα είναι σύμμαχος για πολύ ακόμη, καθώς λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει… χειμωνιάτικα στο Κατάρ, το πρωτάθλημα θα διακοπεί για 40 ημέρες, με τη 13η αγωνιστική (τέλος α΄ γύρου) να διεξάγεται στις 12-13 Νοεμβρίου και τη 14η (πρεμιέρα β΄ γύρου) στις 20-21 Δεκεμβρίου.

Από το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου απουσιάζουν τα ντέρμπι, τα οποία θα αρχίσουν (βάσει κλειδάριθμου) από την 3η αγωνιστική. Από τα τρία αποψινά παιχνίδια, πιο αμφίρροπο προβάλλει το Ατρόμητος – ΟΦΗ και ας παίζει η ΑΕΚ στη Λαμία και ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τον Παναιτωλικό. Την Κυριακή, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο κυπελλούχος Παναθηναϊκός τον Ιωνικό, ενώ ο Αρης φιλοξενεί τον νεοφώτιστο Λεβαδειακό.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: 20.00 Ατρόμητος – ΟΦΗ, 21.30 Λαμία – ΑΕΚ, 21.45 ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός. ΚΥΡΙΑΚΗ: 20.00 Παναθηναϊκός – Ιωνικός, 20.30 Αρης – Λεβαδειακός, 22.00 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT