Η Σούπερ Λιγκ 1 χαράσσει άλλη πορεία από την ΕΠΟ

Η Σούπερ Λιγκ 1 χαράσσει άλλη πορεία από την ΕΠΟ

Η απόσχιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ και η αυτονόμησή του στη διαιτησία, στα πειθαρχικά όργανα και στα θέματα κανονισμών είναι στην κορυφή της ατζέντας της Σούπερ Λιγκ, έτσι όπως περιγράφεται και στην ολιστική μελέτη των FIFA-UEFA

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόσχιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ και η αυτονόμησή του στη διαιτησία, στα πειθαρχικά όργανα και στα θέματα κανονισμών είναι στην κορυφή της ατζέντας της Σούπερ Λιγκ, έτσι όπως περιγράφεται και στην ολιστική μελέτη των FIFA-UEFA.

Η κόντρα που ξέσπασε με την ΕΠΟ, με αφορμή την επιθυμία της Λίγκας αλλά και της πολιτείας για τη θέσπιση της επαγγελματικής διαιτησίας, είναι ακόμη νωπή έστω κι αν μετά και τις πρόσφατες συναντήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο, φαίνεται να υπάρχει μια σχετική εξομάλυνση.

Αρχιδιαιτητής και επικεφαλής της νέας ΚΕΔ θα είναι ο Αγγλος Στιβ Μπένετ, ο οποίος θα έχει συνεργάτες τον Πορτογάλο Ζοάο Καπέλα (διευθυντής VAR) και τον Αυστριακό Φριτς Στούχιλκ (σύμβουλος παρατηρητών διαιτησίας). Μια τριάδα η οποία σύμφωνα με την ΕΠΟ θα κοστίζει περίπου το μισό, σε σύγκριση με την περυσινή σύνθεση της ΚΕΔ.

Στα ντέρμπι όπως αποφασίστηκε, θα ορίζονται όπως και πέρυσι ξένοι διαιτητές.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο προκάτοχός του και συμπατριώτης του Μαρκ Κλάντεμπεργκ, παράλληλα με τα καθήκοντα του επικεφαλής της διαιτησίας στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αιγύπτου, θα προσπαθήσει να υλοποιήσει το εγχείρημα της επαγγελματικής διαιτησίας στη χώρα μας από το πόστο του τεχνικού συμβούλου και εκπαιδευτή διαιτησίας της Σούπερ Λιγκ.

Η πρόσληψή του δείχνει ξεκάθαρα πως στη διοργανώτρια είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν διαφορετικό δρόμο από την ΕΠΟ.

Το δεύτερο βήμα «απεγκλωβισμού» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την Ομοσπονδία, έχει να κάνει με την ψήφιση της τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία μειώνεται από 5% σε 1%, το ποσοστό της ΕΠΟ από τα ραδιοτηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ αλλά και την κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων της ΣΛ 2. Το ποσό που θα εξοικονομηθεί θα διατεθεί για τη λειτουργία της επαγγελματικής διαιτησίας, ενώ ενδεικτική είναι και η πρόταση του προέδρου της ΣΛ1, Βαγγέλη Μαρινάκη, για απευθείας χρηματοδότηση των Ενώσεων από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή