Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-1: Πρώτη νίκη για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-1: Πρώτη νίκη για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ σημείωσε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε με 2-1 της Λίβερπουλ στο ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής της Premier League. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ σημείωσε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και έφτασε τους τρεις βαθμούς. Αντίθετα, η Λίβερπουλ έμεινε στους δύο.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» άνοιξαν το σκορ με τον Σάντσο και ο Ράσφορντ διαμόρφωσε το 2-0. Η Λίβερπουλ μείωσε με τον Σαλάχ.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ ξεκίνησε την αναμέτρηση χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Κασεμίρο πριν από την έναρξη του αγώνα. Η Γιουνάιτεντ μπήκε με διάθεση να πιέσει από το ξεκίνημα.

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 10ο λεπτό. Μετά από ωραία πάσα του Μπρούνο, ο Ελάνγκα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η προσπάθειά «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Άλισον. Λίγο αργότερα ο Βαράν έκανε σωτήριο τάκλιν προτού ο Φιρμίνο γίνει επικίνδυνος.

Η Μάντσεστερ Γιουνάτεντ άνοιξε το σκορ στο 16’. Ο Έρικσεν και ο Μαλάσια άλλαξαν υπέροχα την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Σάντσο που με ωραία προσπάθεια νίκησε τον Άλισον. Στο 25’ ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έδιωξε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν.

Η Λίβερπουλ από εκείνο το σημείο ξεκίνησε να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα. Οι παίκτες του Κλοπ προσπάθησαν να γίνουν πιο πιεστικοί και έχασαν ευκαιρίες με τον Έλιοτ και τον Μίλνερ λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Ωστόσο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε δεύτερο γκολ στο 53ο λεπτό. Ο Μαρσιάλ έκλεψε την μπάλα, έβγαλε υπέροχα στον Ράσφορντ που πλάσαρε επιτυχημένα για το 2-0. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής είχε να βρει δίχτυα από τις 22 Ιανουαρίου.

Στο 67’ ο Φαμπίνιο έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ντε Χέα έπεσε σωστά. Η Γιουνάιτεντ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ράσφορντ στο 76ο λεπτό. Ο Άγγλος «άδειασε» τρεις παίκτες, έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 81’ ο Ντε Χέα έκανε σπουδαία επέμβαση και απέτρεψε αυτογκόλ του Μαρτίνεζ. Ένα λεπτό αργότερα η Λίβερπουλ μείωσε με κοντινή κεφαλιά του Σαλάχ. Αυτό ήταν το δέκατο γκολ του Αιγύπτιου άσου απέναντι στην ομάδα του Μάντσεστερ. 

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μαρσιάλ βγήκε απέναντι στον Άλισον αλλά δεν έκανε καλή τελική προσπάθεια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή