Τσάμπιονς Λιγκ: όμιλοι για όλα τα γούστα…

Τσάμπιονς Λιγκ: όμιλοι για όλα τα γούστα…

Ενας όμιλος «θανάτου», δύο ακόμη δυνατοί και άκρως ισορροπημένοι, αλλά και επιστροφές μεγάλων άσων σε έδρες που άφησαν το στίγμα τους, περιελάμβανε η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2022-2023 που έγινε στην Κωνσταντινούπολη

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας όμιλος «θανάτου», δύο ακόμη δυνατοί και άκρως ισορροπημένοι, αλλά και επιστροφές μεγάλων άσων σε έδρες που άφησαν το στίγμα τους, περιελάμβανε η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2022-2023 που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Για τον 3ο όμιλο θα κοντραριστούν Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Ιντερ, με την τσεχική Βικτόρια Πλζεν να συμπληρώνει το… καρέ σε ρόλο κομπάρσου. Πέρα από τη δυναμικότητα των ομάδων, το μεγάλο γεγονός είναι πως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα «πατήσει» το χορτάρι του «Allianz Arena» φορώντας τη φανέλα των Καταλανών και όχι αυτήν της Μπάγερν, με την οποία κατέκτησε τα πάντα.

Το ίδιο παράξενα με τον Πολωνό αναμένεται να αισθανθεί και ο Νορβηγός Ερλινγκ Χάαλαντ, αφού η Μάντσεστερ Σίτι κληρώθηκε με τη μέχρι πρότινος ομάδα του Ντόρτμουντ στον 7ο όμιλο, ενώ ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί προβλέπονται τόσο ο 1ος όσο και ο 8ος όμιλος.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Ιντερ σε ίδιο όμιλο – Επιστρέφει στο Μόναχο ο Λεβαντόφσκι με την Μπαρτσελόνα.

1ος: Αγιαξ, Λίβερπουλ, Νάπολι, Ρέιντζερς. 2ος: Πόρτο, Ατλέτικο Μαδρίτης, Λεβερκούζεν, Κλαμπ Μπριζ. 3ος: Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Ιντερ, Βικτόρια Πλζεν. 4ος: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Τότεναμ, Σπόρτινγκ, Μαρσέιγ. 5ος: Μίλαν, Τσέλσι, Σάλτσμπουργκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ. 6ος: Ρεάλ Μαδρίτης, Λειψία, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σέλτικ. 7ος: Μάντσεστερ Σίτι, Σεβίλλη, Ντόρτμουντ, Κοπεγχάγη. 8ος: Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Μακάμπι Χάιφα.

Λόγω της διεξαγωγής του Μουντιάλ του Κατάρ (20/11-18/12), οι όμιλοι θα ολοκληρωθούν σε λιγότερο από δύο μήνες. Κι αυτό καθώς θα υπάρχουν διαδοχικές αγωνιστικές χωρίς τη συνηθισμένη διακοπή μιας εβδομάδας μεταξύ τους.

Αυτές θα είναι 6-7/9 και 13-14/9, 4-5/10 και 11-12/10, 25-26/10 και 1-2/11. Η κλήρωση της φάσης των «16» έχει προγραμματιστεί για τις 7/11.

Προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και ο τρίτοι θα συνεχίσουν στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή