Αποκτά μέταλλο η Εθνική

Παρά την κακή εμφάνιση, πήγε στην παράταση τους Σέρβους αλλά ηττήθηκε 100-94

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιάννης πήρε τ’ όπλο του και πυροβόλησε κατά ριπάς, αλλά το κάστρο του Βελιγραδίου άντεξε! Η Σερβία πανηγύρισε νίκη-χρυσάφι με 100-94 στην παράταση (κ.α. 87-87), ανέβασε το ρεκόρ της στο 2-3 και απομακρύνθηκε από μια κινούμενη άμμο που απειλούσε να την κρατήσει μακριά από την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Παρά την ήττα, η «γαλανόλευκη» κρατάει θετικό πρόσημο (3-2) και νιώθει σχετικά ασφαλής, αρκεί να είναι προσεκτική κόντρα σε Βέλγιο και Λετονία.

Οι δύο ομάδες αναγκάστηκαν να παίξουν λαβωμένες από νωρίς, όταν οι Κώστας Αντετοκούνμπο και Μίσιτς αποχώρησαν τραυματίες χωρίς να επιστρέψουν. Με τον Παπαγιάννη στην Αθήνα και τον Κώστα νοκ άουτ, δεν υπήρχε καμία καθαρή λύση για κάτω από το καλάθι, με τον Ιτούδη να σκαρφίζεται διάφορα τρικ για μην αφήσει τους Γιόκιτς και Μιλουντίνοφ να κάνουν… πάρτι.

Ασταμάτητος Γιάννης με 40 π. σε ένα μεγαλειώδες ματς – Αγωνία για Κώστα Αντετοκούνμπο αλλά και Μίσιτς, που τραυματίστηκαν.

Η Ελλάδα άντεξε χωρίς «πύργο» και έμεινε ανταγωνιστική μέχρι τέλους σε ένα ματς όπου η διαφορά φούσκωνε και ξεφούσκωνε σαν λάστιχο. Η Εθνική μας επέστρεψε δύο φορές από το -9 παίρνοντας ένα ισχνό προβάδισμα, μέχρι ένα σερί 11-2 των Σέρβων να τους στείλει στο +7 στο ημίχρονο.

Η καλή άμυνα επέτρεψε στη «γαλανόλευκη» να κρατηθεί στο παιχνίδι παρότι στο β΄ μέρος η διαφορά έφτασε αρκετές φορές σε διψήφιο νούμερο. Με τον Greek Freak να οργιάζει, η ομάδα μας προδόθηκε για αρκετή ώρα από την πολύ κακή δημιουργία και τα αμαρκάριστα σουτ, αλλά από εκεί βρήκε τη λύση στο τέλος, όταν με τρία σερί τρίποντα (τελευταίο, ένα εκπληκτικό του Ντόρσεϊ 11΄΄ πριν από το τέλος) έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί δεν άντεξε παραπάνω, με τη διαιτησία να βάζει κι αυτή το… χεράκι της. Τα δεκάλεπτα: 31-25, 51-44, 70-63, 87-87 (κ.α.), 100-94.

ΣΕΡΒΙΑ: Γκούντουριτς 5 (1), Γιάραμαζ 15 (3/4 δίπ., 3/4 τρίπ.), Γιόκιτς 29 (9/13 δίπ., 2/3 τρίπ., 8 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 6 λάθη), Κάλινιτς 6, Λούτσιτς 14 (2), Νταβίντοβατς, Ντόμπριτς 1, Γιάγκοντιτς – Κουρίτζα, Μαρίνκοβιτς 9 (1), Μίσιτς 9 (2), Μιλουτίνοβ 12.

ΕΛΛΑΔΑ: Γιάννης Αντετοκούνμπο 40 (12/18 δίπ., 2/7 τρίπ., 10/14 βολές, 8 ριμπ., 5 ασίστ, 3 λάθη, 2 κλεψίματα), Καλάθης 5 (8 ασίστ), Ντόρσεϊ 16, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου 8 (2), Αγραβάνης 5 (1), Κώστας Αντετοκούνμπο 6, Θανάσης Αντετοκούνμπο 12, Κασελάκης, Λούντζης, Σλούκας 2 (6 ασίστ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT