Δεν επήλθε συμφωνία με FIFA / UEFA για το μητρώο

Δεν επήλθε συμφωνία με FIFA / UEFA για το μητρώο

Περίπου πέντε ώρες κράτησε η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τους εκπροσώπους των FIFA και UEFA (Χάιντι Μπέχα, Λούκα Νικόλα, Μάριο Γεωργίου) και της ΕΠΟ (Τάκη Μπαλτάκο, Ιάκωβο Φιλιππούση)

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου πέντε ώρες κράτησε η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τους εκπροσώπους των FIFA και UEFA (Χάιντι Μπέχα, Λούκα Νικόλα, Μάριο Γεωργίου) και της ΕΠΟ (Τάκη Μπαλτάκο, Ιάκωβο Φιλιππούση), με κύριο αντικείμενο την υποχρέωση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων να επικαιροποιήσουν την εγγραφή τους στο μητρώο της ΓΓΑ.

«Λευκός καπνός» δεν βγήκε, οι διαφωνίες αμφοτέρων εξακολουθούν να υφίστανται και η συζήτηση σε επίπεδο στελεχών του υφυπουργείου και της ΕΠΟ θα συνεχιστεί την προσεχή εβδομάδα, με τις δύο διεθνείς συνομοσπονδίες να ζητούν σε πρώτη φάση να μην υπάρξουν επιπτώσεις σε αγωνιστικό επίπεδο στις ομάδες. Ως εκ τούτου θα υπάρξει νέα άτυπη παράταση στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί, την ώρα πάντως που η Ομοσπονδία έχει ενημερώσει τις Ενώσεις να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα (ήδη κάποιες έχουν ανακοινώσει την έναρξη των πρωταθλημάτων τους) με όλα τα σωματεία τους, ανεξαρτήτως του τι έχουν πράξει. Ηδη, άλλωστε, αρκετά εξ αυτών που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο αγωνίστηκαν στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. «Η Ομοσπονδία έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της από την αρχή και θα σταθεί δίπλα στις Ενώσεις και στα σωματεία σε μια δύσκολη περίοδο για το ελληνικό ποδόσφαιρο», τόνιζε χαρακτηριστικά στέλεχός της.

Εν τω μεταξύ, νέα μετωπική ανάμεσα στην ΕΠΟ και τη Σούπερ Λιγκ 1 προβλέπεται με αφορμή το ποσοστό της Ομοσπονδίας από το τηλεοπτικό συμβόλαιο των ΠΑΕ. Παρά το γεγονός πως πρόσφατα πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία σύμφωνα με την οποία το ποσοστό που εισπράττει η ΕΠΟ μειώνεται από 5% σε 1%, στο Πάρκο Γουδή ισχυρίζονται πως το 4% πρέπει να καλύπτει τα έξοδα της επαγγελματικής διαιτησίας στη ΣΛ1. Ωστόσο, επειδή στην τρέχουσα σεζόν δεν έχει θεσπιστεί ακόμη επαγγελματική διαιτησία, η ΕΠΟ ζήτησε από τους τηλεοπτικούς παρόχους (Cosmote, Nova) να συνεχίσουν να της αποδίδουν το 5%, διότι σε αντίθετη περίπτωση οι υπηρεσίες της δεν θα χορηγήσουν στις ΠΑΕ το πιστοποιητικό περί μη οφειλής προς την Ομοσπονδία, κάτι που θα επιφέρει κυρώσεις, όπως η απαγόρευση μεταγραφών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή