Superleague, ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Επιστροφή στις νίκες για την Ένωση

Superleague, ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Επιστροφή στις νίκες για την Ένωση

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για την Ένωση στο πρωτάθλημα

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για την τρίτη αγωνιστική της Superleague. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για την Ένωση στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα συνήλθε γρήγορα μετά την ήττα από τον Βόλο και πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο πρώτο της ντέρμπι στη σεζόν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΣ παραμένει δίχως νίκη στο πρωτάθλημα και είναι στην τελευταία θέση με έναν βαθμό.

Η ΑΕΚ απείλησε στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα αλλά το σουτ του Πινέδα μπλοκαρίστηκε από τον Σούλη σε δεύτερο χρόνο. Στο 8’ η ομάδα των Ιωαννίνων απείλησε για πρώτη φορά αλλά το σουτ του Ρομέρο κατέληξε άουτ.

Η Ένωση είχε την κυκλοφορία της μπάλας αλλά δυσκολευόταν να διασπάσει την άμυνα της ομάδας των Ιωαννίνων. Στο 17’ ο Τσούμπερ έκανε τη σέντρα – σουτ από τη γωνία της μεγάλης περιοχής αλλά ο Σούλης μπλόκαρε σταθερά. Ο Ελβετός άλλαζε διαρκώς θέση με τον Γκατσίνοβιτς για να μπερδέψουν την αντίπαλη άμυνα.

Στο 35’ η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Πινέδα έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή, ο Σούλης απέκρουσε και ο Αραούχο στο «ριμπάουντ» δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ έβγαλε ωραία αντεπίθεση, ο Ροσέρο μπήκε στην περιοχή αλλά ο Γιόνσον έκανε υποδειγματικό τάκλιν και έκοψε την προσπάθεια του παίκτη των φιλοξενούμενων. Στο 39΄η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ του Πινέδα στη γραμμή της μεγάλης περιοχής.  

Η Ένωση απείλησε στο 47’ με τον Τσούμπερ και πέντε λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Σόρια έκανε ωραία προσωπική ενέργεια, πάσαρε στον Ροσέρο, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ.

Στο 61’ ο Καραχάλιος εκτέλεσε φάουλ σε καλή θέση αλλά η μπάλα κόντραρε στο τείχος. Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή αλλά ο Τζίμας δεν ολοκλήρωσε τη φάση μετά το κλέψιμο.

Στο 85’ ο Γκαρσία μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά ο Εραμούσπε έκοψε με εντυπωσιακό τάκλιν. Δύο λεπτά αργότερα η Ένωση σημείωσε δεύτερο γκολ. Ο Μοχαμάντι έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, πάσαρε στον Άμραμπατ, που «άδειασε» έναν αντίπαλο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70′ Ελίασον), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (71′ Μάνταλος), Πινέδα (82΄ Μοχαμάντι), Τσούμπερ (77′ Άμραμπατ), Αραούχο (70′ Λ. Γκαρσία).

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Κιάκος, Παντελάκης, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (56′ Ριένστρα), Μορέιρα (46′ Τζίμας), Ροσέρο (77′ Σταματελόπουλος), Παμλίδης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή