Τσάμπιονς Λιγκ: Κυρίαρχος ο Άγιαξ, μεγάλο διπλό για τη Σπόρτινγκ

Τσάμπιονς Λιγκ: Κυρίαρχος ο Άγιαξ, μεγάλο διπλό για τη Σπόρτινγκ

Η ομάδα της Ολλανδίας έφτασε σε μία άνετη νίκη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Άγιαξ επιβλήθηκε με 4-0 της Ρέιντζερς στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «Αίαντας» κυριάρχησε από το ξεκίνημα του αγώνα και έφτασε σε μία άνετη νίκη.

Η ολλανδική ομάδα είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 5’ αλλά η σέντρα του Τάντιτς απομακρύνθηκε από την άμυνα της Ρέιντζερς. Στο 10ο λεπτό ο Τίμπερ πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αλβάρες βρέθηκε αμαρκάριστος στην αντίπαλη περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν μέσα στο γήπεδο έχασαν ακόμη δύο ευκαιρίες με τον Μπέργκβαϊν μέχρι το 30ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα οι Ολλανδοί έκαναν το 2-0 με τον Μπέργκχαους.

Ένα λεπτό αργότερα ο «Αίαντας» έκανε το 3-0 μέσα σε αποθέωση. Ο Κούντους έπιασε απίθανο σουτ από πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της αντίπαλης εστίας.

Δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Άγιαξ σημείωσε τέταρτο γκολ. Ο Μπέργκβαϊν αφού πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε με μεγάλη άνεση ενώ στη συνέχεια της φάσης ένιωσε ενοχλήσεις.

Διπλό στη Φρανκφούρτη η Σπόρτινγκ

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επιβλήθηκε με 3-0 της Άιντραχτ στην Φρανκφούρτη στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πορτογάλοι πήραν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο σε έναν ανοιχτό όμιλο.

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στα πρώτα λεπτά. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ένα παιχνίδι υπομονής χωρίς πολύ μεγάλες φάσης.

Στο 31’ οι Γερμανοί απείλησαν για πρώτη φορά. Ο Κάμαντα σούταρε από δύσκολη γωνία αλλά ο Αντάν έδιωξε με τα πόδια.

Στο 34’ ο Τραπ κράτησε το «μηδέν» για τη νικήτρια του περσινού Γιουρόπα Λιγκ. Ο Έντουαρντς πλάσαρε αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 60’ ο Αντάν έπεσε και μπλόκαρε σταθερά διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Η Σπόρτινγκ έβαλε δύο γκολ σε τρία λεπτά με τον Έντουαρντς και τον Τρινκάο.  

Οι Πορτογάλοι έφτασαν σε τρίτο γκολ στο 82ο λεπτό. Ο Πέδρο Πόρο έκλεψε την μπάλα, «άδειασε» δύο αντιπάλους και πάσαρε στον Σάντος που σημείωσε το 3-0.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον πάγκο για την Σπόρτινγκ ήταν ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, που δεν αγωνίστηκε. 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή