US Open: Μεγάλη πρόκριση για τον Αλκαράθ

US Open: Μεγάλη πρόκριση για τον Αλκαράθ

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο 19χρονος Ισπανός

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κάρλος Αλκαράθ επιβλήθηκε με 6-3, 6-7(7), 6-7(0), 7-5, 6-3 του Γιάνικ Σίνερ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο 19χρονος Ισπανός έγινε ο νεαρότερος ημιφιναλίστ σε σλαμ μετά τον Ράφα Ναδάλ το 2005 στο Roland Garros και ο νεαρότερος ημιφιναλίστ στη Νέα Υόρκη μετά τον Πιτ Σάμπρας το 1990.

Ο αγώνας κράτησε 5 ώρες και 15 λεπτά και ολοκληρώθηκε στις 3 παρά 10 τα ξημερώματα τοπική ώρα. Οι δύο τενίστες τα έδωσαν όλα σε μία αναμέτρηση από το… μέλλον του αθλήματος αφού αμφότεροι αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον τα επόμενα χρόνια.

Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στο πέμπτο και κρίσιμο σετ, ο Σίνερ έκανε πρώτος μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ αλλά ο Ισπανός απάντησε αμέσως. Τελικά, ο Αλκαράθ πέτυχε το πιο καθοριστικό μπρέικ του αγώνα, προηγήθηκε με 5-3 και έκλεισε την αναμέτρηση στο σερβίς του.

Ο 19χρονος Ισπανός είναι στο κόλπο και για την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ρουντ, που αγωνίζεται στον άλλον ημιτελικό είναι ο μεγάλος του αντίπαλος για το Νο.1. 

Ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Φράνσις Τιάφοου. Ο Αμερικανός, αφού απέκλεισε τον Ράφα Ναδάλ, επιβλήθηκε με 7-6(3), 7-6(0), 6-4 του Αντρέι Ρούμπλεφ και προκρίθηκε στην τετράδα ενός Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή