Ξένος διαιτητής τελικά στο ντέρμπι ΠΑΟ – ΑΕΚ

Ξένος διαιτητής τελικά στο ντέρμπι ΠΑΟ – ΑΕΚ

Μια άστοχη –όπως αποδείχθηκε– επιλογή του νέου αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ να ορίσει στο προσεχές ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ τον Τάσο Σιδηρόπουλο, παραλίγο να τινάξει στον «αέρα» τη Σούπερ Λιγκ 1 με το… καλημέρα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια άστοχη –όπως αποδείχθηκε– επιλογή του νέου αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ να ορίσει στο προσεχές ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ τον Τάσο Σιδηρόπουλο, παραλίγο να τινάξει στον «αέρα» τη Σούπερ Λιγκ 1 με το… καλημέρα. Κόντρα στην απόφαση της Λίγκας τα ντέρμπι των Big 5 να τα διευθύνουν ξένοι διαιτητές, ο Αγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ επικαλούμενος την πρόθεσή του να βοηθήσει τους Ελληνες ρέφερι να ανελιχθούν, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Και οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ αντέδρασαν έντονα, έχοντας ως αποτέλεσμα η ΕΠΟ και ο πρόεδρός της Τάκης Μπαλτάκος να διαχωρίσουν τη θέση τους από την απόφαση της ΚΕΔ, υποχρεώνοντας τον Μπένετ σε αναδίπλωση. Είχε προηγηθεί μια θυελλώδης συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, όπου ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 1 και του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, είχε έντονους διαλόγους με τον Τάκη Μπαλτάκο, καθιστώντας τον υπεύθυνο στην περίπτωση που το πρωτάθλημα διακοπεί.

«Οι αντιδράσεις μας έφεραν αποτέλεσμα και επικράτησε το αυτονόητο», ανέφερε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ μέσω του εκπροσώπου της Αλέξη Αλεξίου στην Ε.Ε. της ΕΠΟ εξέφρασε την έντονη δυσφορία της για τις μομφές ότι μπορεί να είχε οποιαδήποτε σχέση με τον ορισμό Σιδηρόπουλου, ενώ ο ΠΑΟΚ διά στόματος Μάκη Γκαγκάτση χαρακτήρισε ακατανόητη την απόφαση Μπένετ.

Θυελλώδης συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Ο αρχιδιαιτητής είχε μέχρι χθες βράδυ συνεχείς επαφές με κορυφαίους Ευρωπαίους διαιτητές, που πιθανότατα θα τελεσφορήσουν και σήμερα το μεσημέρι θα ανακοινωθεί ο διαιτητής που θα σφυρίξει στη Λεωφόρο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το παιχνίδι θα οδηγηθεί σε αναβολή.

• Στις 30.9 θα διεξαχθεί η έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ, ενώ σε αδιέξοδο έχουν οδηγηθεί οι συζητήσεις για το μητρώο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή