Δεύτερη στην Ευρώπη η Εθνική πόλο γυναικών

Δεύτερη στην Ευρώπη η Εθνική πόλο γυναικών

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε με 9-6 από την Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Σπλιτ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε με 9-6 από την Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Σπλιτ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου είχε πολύ καλή απόδοση αλλά «πληγώθηκε» από τις κακές επιθετικές επιλογές αφού έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Δύο πέναλτι απέκρουσε η Τέρε.

Η Ελλάδα κατέκτησε το τέταρτο ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση. Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών έχει ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου το 2010 στο Ζάγκρεμπ, το 2012 στο Αϊντχόφεν και το 2018 στη Βαρκελώνη.

Η Ισπανία διατήρησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που είχε κατακτήσει το 2020 στη Βουδαπέστη. Αυτό ήταν το τρίτο χρυσό για την ομάδα του Μίκι Όκα.

Η Ελλάδα έκανε κακό ξεκίνημα επιθετικά. Οι τυπικά γηπεδούχες προηγήθηκαν με την Ρουίθ στην πρώτη επίθεση του αγώνα. Στη συνέχεια οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες να σημειώσουν κάποιο γκολ.

Η ομάδα του Όκα έκανε το 2-0 με την Πέρεθ και η Τέρε απέκρουσε πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου ένα λεπτό αργότερα. Οι Ισπανίδες διαμόρφωσαν το 3-0 του πρώτου οκταλέπτου με την Εσπάρ.

Η Ελλάδα μείωσε (3-1) με γκολ της Χυδηριώτη στην παίκτρια παραπάνω, 6:35 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Η «φούρια ρόχας» προηγήθηκε και πάλι με τρία γκολ (4-1) με γκολ της Λέιτον από τη θέση της φουνταριστής με την Μαργαρίτα Πλευρίτου να μειώνει και πάλι (4-2) στην παίκτρια παραπάνω.

Η γαλανόλευκη μείωσε ακόμη περισσότερο (4-3) με την Σιούτη στην κόντρα, 1:42 πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως να αλλάξει κάτι για τις δύο ομάδες.

Η Τέρε απέκρουσε πέναλτι της Βασιλικής Πλευρίτου πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Λίγο αργότερα η Σταματοπούλου απέκρουσε την εκτέλεση της Εσπάρ με την Ρουίθ να διαμορφώνει το 5-3 με νέο πέναλτι.

Η Ελλάδα μείωσε σε 5-4 με την Ξενάκη στην παίκτρια παραπάνω στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Η ομάδα του Όκα απάντησε αμέσως με την Γκαρσία και η Ισπανία πήρε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων με τη «γαλανόλευκη» να μειώνει και πάλι με την Ελευθερία Πλευρίτου πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Η Χυδηριώτη με εύκολο τελείωμα ισοφάρισε σε 6-6 αλλά οι Ισπανίδες είχαν και πάλι απάντηση (7-6) με την Ορτίθ στην παίκτρια παραπάνω. Οι τυπικά γηπεδούχες προηγήθηκαν με 8-6 ενάμιση περίπου λεπτό πριν το τέλος και 9-6 στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ελευθερία Πλευρίτου αναδείχτηκε πολυτιμότερη παίκτρια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 6-9

Οκτάλεπτα: 0-3, 3-1, 0-1, 3-4

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Τριχά, Μ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Άνχελ Μιγκέλ Γκαϊα Όκα): Έστερ Ράμος, Νόγκε, Εσπάρ 2, Ορτίζ 1, Πέρεζ 1, Πρατς, Ρουίζ 2, Πένια, Φόρκα, Καμούς, Γκαρσία 2, Λέιτον 1, Τέρε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή