Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Πέμπτη η Εθνική ανδρών

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Πέμπτη η Εθνική ανδρών

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε 10-8 της Γαλλίας και κατέλαβε την πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νίκη ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Σπλιτ. Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε 10-8 της Γαλλίας και κατέλαβε την πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης.

Οι «τρικολόρ» πέτυχαν το πρώτο γκολ του ματς, αλλά η εθνική με τρία αναπάντητα τέρματα μέσα σε ένα δίλεπτο πήρε το προβάδισμα και μαζί τον έλεγχο του αγώνα, φτάνοντας να προηγηθεί 7-2 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Αν και είχε κάποια προβλήματα στην άμυνα στον αντίπαλο φουνταριστό (Τομά Βερνού), η ελληνική ομάδα είχε 5/5 στον παίκτη λιγότερο και κάποιες εξαιρετικές συνεργασίες στην επίθεση, δείχνοντας σαφώς πιο “διαβασμένη” σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στους Γάλλους. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η ελληνική επίθεση «μπλόκαρε», ο Φοντανί ανέβασε πολύ την απόδοσή του (απέκρουσε μάλιστα και πέναλτι του Παπαναστασίου), αλλά η άμυνα συνέχισε να είναι αποτελεσματική και η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τα τρία γκολ, παρά μόνο στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-1, 2-2, 1-3
 
Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Μαριόν-Βερνού (περιφέρεια), 1-1 Βλαχόπουλος (π.π.), 2-1 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 3-1 Δερβίσης (μπάσιμο), 3-2 Βερνού (φουνταριστός), 4-2 Παπαναστασίου (περιφέρεια), 5-2 Κάκαρης (π.π.), 6-2 Παπαναστασίου (π.π.), 7-2 Γκιουβέτσης (περιφέρεια), 7-3 Μπιορτς (μπάσιμο), 7-4 Κρουσιγιά (περιφέρεια), 8-4 Δερβίσης (περιφέρεια), 8-5 Καζ (π.π.), 9-5 Νικολαϊδης (φουνταριστός), 9-6 Μαριόν-Βερνού (περιφέρεια), 10-6 Κάκαρης (φουνταριστός), 10-7 Καζ (π.π.), 10-8 Καζ (π.π.).

Η εθνική είχε 3/11 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια, 2 από θέση φουνταριστού και 1 με μπάσιμο.

Η Γαλλία είχε 3/11 με παίκτη παραπάνω, 3 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 1 με μπάσιμο.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Σκουμπάκης, ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα, ενώ στα 55΄΄ αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Παπαναστασίου.

Διαιτητές: Γκόμεζ (Ιταλία), Πουτνίκοβιτς (Σερβία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Αργυρόπουλος 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης 2, Αλαφραγκής, Γκίλλας, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης

ΓΑΛΛΙΑ (Φλοριάν Μπριζό): Ντιμπουά, Σονταντιέ, Κρουσιγιά 1, Μπουέ, Καζ 3, Βερνού 1, Μαριόν-Βερνού 2, Μπιορτς 1, Μαρζουκί, Κανόν, Βανπεπερστραέτ, Ντε Νάρντι, Φοντανί

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή