Superleague, ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 2-1: Πρώτη νίκη για τους Ηπειρώτες

Superleague, ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 2-1: Πρώτη νίκη για τους Ηπειρώτες

Η ομάδα των Ιωαννίνων έφτασε τους 4 βαθμούς στο πρωτάθλημα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Superleague πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα που επιβλήθηκε με 2-1 του Λεβαδειακού για την τέταρτη αγωνιστική. Η ομάδα του Θανάση Στάικου έφτασε τους 4 βαθμούς. Οι Βοιωτοί, που δεν έχουν γευτεί τη χαρά τη νίκης, είναι στην τελευταία θέση με 1 βαθμό.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό. Μετά από σέντρα του Μπιλμπάο από τα αριστερά, ο Ροσέρο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΠΑΣ απείλησε ξανά στο 4’ αλλά το σουτ του Παμλίδη πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και έφταναν πολύ άνετα στην αντίπαλη περιοχή. Στο 13’ ο Δούμτσιος πήρε την μπάλα μετά από λάθος του Ποζνάνσκι αλλά σούταρε πάνω στον Εραμούσπε.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν κι άλλη ευκαιρία μετά από διαγώνια μπαλιά του Βήχου αλλά ο Σούλης «καθάρισε» τη φάση. Ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να μοιάζουν αρκετά απειλητικές. Στο 25’ ο Μπαγκαλιάνης σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στο 35’ ο Παμλίδης σούταρε με τον Μάρκοβιτς να μπλοκάρει με άνεση. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ροσέρο έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά αλλά η σέντρα του ήταν κακή. Στο 37’ ο Μάρκοβιτς έδιωξε προ του Παμλίδη σέντρα του Σόρια.

Ο Λεβαδειακός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.  Ο Μουτίνιο σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστίας του Σούλη.

Στο 49΄ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Μπιλμπάο βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Ροσέρο, που σούταρε αλλά ο Μάρκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 54’ ο Μπιλμπάο σούταρε από μακρινή απόσταση αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 56’ ο Λούα Λούα έκανε το γύρισμα, ο Βρακάς σούταρε στην κίνηση αλλά η μπάλα βγήκε λίγο άουτ.

Ο Λεβαδειακός είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν κατάφερε να κάνει σημαντικές ευκαιρίες. Αντίθετα, ο ΠΑΣ απείλησε σημαντικά στο 69’ όταν ο Σταματελόπουλος σούταρε άουτ. Οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το προβάδισμα στο 73ο λεπτό.

Ο Ροσέρο σέντραρε από τα δεξιά, ο Σταματελόπουλος πήρε την κεφαλιά και Εραμούσπε, που κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, πλάσαρε για το 2-1. Στο 81’ η ομάδα των Ιωαννίνων έχασε νέα ευκαιρία με τον Τζίμα αλλά το σουτ του τελευταίου κατέληξε ψηλά άουτ.

Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Λεβαδειακός πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης αλλά οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Κιάκος, Μπαγκαλιάνης, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (Σταματελόπουλος 67′), Μορέιρα (Παντελάκης 90+2′), Ροσέρο, Παμλίδης (Τζίμας 60′).

Λεβαδειακός (Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Μεχία (Λούα Λούα 46′), Μουτίνιο, Σβάρκα (Χάμοντ 46′), Βήχος, Βρακάς (Τορό 79′), Δούμτσιος (Τσιριγώτης 78′), Κωνσταντινίδης (Ντεντάκης 68′), Μπελμόντ, Τζημόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή