Superleague, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1: Συνεχίζει το σερί της η ομάδα του Γιοβάνοβιτς

Superleague, Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1: Συνεχίζει το σερί της η ομάδα του Γιοβάνοβιτς

Το τριφύλλι μετράει μόνο νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 2-1 της ΑΕΚ στο ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής της Superleague. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετράει μόνο νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και είναι στην κορυφή με 12 βαθμούς.

Η Ένωση υπέστη τη δεύτερη ήττα της, μετά από εκείνη κόντρα στον Βόλο. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έμεινε στους 6 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο πέμπτο λεπτό. Ο Σπόραρ έκανε ωραία ατομική ενέργεια, απέφυγε τον Τζαβέλλα αλλά ο Στάνκοβιτς έδιωξε το πλασέ του. Λίγο αργότερα ο Γιόνσον σούταρε από μακριά αλλά ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα.

Οι δύο ομάδες είχαν πρόβλημα στο να κρατήσουν την μπάλα και να δημιουργήσουν. Στο 19’ ο Παλάσιος έκανε ωραία προσπάθεια αλλά ο Ρότα απομάκρυνε. Στο 25’ ο Στάνκοβιτς έκανε μεγάλο λάθος, ο Κουρμπέλης κέρδισε την μπάλα και έβγαλε στον Σπόραρ αλλά ο Τζαβέλλας έκοψε σωτήρια.

Στο 26’ οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Κουρμπέλη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 31’ ο Σιμάνσκι έκανε γύρισμα μέσα στην περιοχή αλλά ο Πούγγουρας απομάκρυνε.

Στο 35ο λεπτό η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ. Ο Αραούχο πήρε την μπάλα μετά από λάθος του Ρούμπεν Πέρεθ, πάσαρε σε σωστό χρόνο στον Πινέδα και ο Μεξικανός νίκησε τον Μπρινιόλι.

Στο 41’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι για χέρι του Χατζισαφί. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-1 της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο σκόρερ του τριφυλλιού έχασε ευκαιρία λίγο αργότερα όταν μπήκε μόνος του μέσα στην περιοχή αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.  

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν δεύτερο πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου για ανατροπή του Γκάνεα από τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Σπόραρ βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ έχασε ευκαιρία με τον Πινέδα.

Στο 55’ ο Κουρμπέλης έκανε λάθος, ο Γκατσίνοβιτς πάσαρε στον Αραούχο με τον Μπρινιόλι να αποκρούει το πλασέ του αρχηγού της ΑΕΚ. Στο 61’ ο Αϊτόρ βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς αλλά το πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 64ο λεπτό ο Γκάνεα μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά ο Βίντα τον έκοψε πριν γίνει επικίνδυνος. Στο 69’ ο Παλάσιος έκανε ωραία σέντρα μετά από λάθος του Μάνταλου, ο Αϊτόρ έπιασε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να χτυπάει στον Ρότα και να καταλήγει σε κόρνερ.

Στο 85’ ο Παλάσιος σούταρε από μακριά αλλά ο Στάνκοβιτς έκανε ωραία απόκρουση με την μπάλα στη συνέχεια να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 86’ ο Αργεντινός πάσαρε στον Μπερνάρ, που έκανε ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα, αλλά ο Βραζιλιάνος κόπηκε από τον Ρότα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παλάσιος μπήκε μόνος του στην περιοχή με τον Στάνκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, Κουρμπέλης (74’ Βέρμπιτς), Πέρεθ, Τσέριν, Παλάσιος (92’ Βαγιαννίδης), Σπόραρ (78’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (78’ Μπερνάρ). 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (58’ Μοχαμάντι), Γιόνσον (57’ Μάνταλος), Σιμάνσκι (57’ Αμραμπατ), Λιβάι Γκαρσία, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (58’ Ελίασον), Αραούχο (77’ Φαν Βέερτ).

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή