US Open: Θρίαμβος Αλκαράθ, που ανέβηκε και στην κορυφή της κατάταξης

US Open: Θρίαμβος Αλκαράθ, που ανέβηκε και στην κορυφή της κατάταξης

Δεν υπάρχουν όρια για τον Ισπανό έφηβο που είναι ήδη ο κορυφαίος του κόσμου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισπανός έφηβος Κάρλος Αλκαράθ ολοκλήρωσε τη γρήγορη άνοδό του στην κορυφή του κόσμου του τένις την Κυριακή, κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο Grand Slam και το νούμερο ένα στην κατάταξη με 6-4 2-6 7-6(1) 6-3 επί του Νορβηγού Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του US Open.

Ο Αλκαράθ, 19 ετών, έπεσε στην πλάτη του και κούμπωσε τα χέρια του στο πρόσωπό του πριν πηδήξει για να αγκαλιάσει τον Ρουντ στο φιλέ. Στη συνέχεια, πέρασε από τους φωτογράφους και στις εξέδρες για να γιορτάσει στο κουτί του με την ομάδα του.

«Αυτό είναι κάτι που ονειρευόμουν από παιδί, να γίνω νούμερο ένα στον κόσμο, να γίνω πρωταθλητής σε ένα Grand Slam», είπε ο Αλκαράθ σε δηλώσεις εντός του κορτ.

«Όλη η σκληρή δουλειά που έκανα με την ομάδα μου, με την οικογένειά μου. Είμαι μόλις 19 ετών, οπότε όλες οι δύσκολες αποφάσεις είναι με τους γονείς μου και την ομάδα μου επίσης. Αυτό είναι κάτι που είναι πραγματικά, πολύ ιδιαίτερο για μένα».

“Μπράβο Καρλίτος!” αναρτήθηκε σε ένα πανό μέσα στο γήπεδο για το θαύμα του τένις από το Ελ Παλμάρ.

Ο ζωηρός Αλκαράθ, ο οποίος ενθουσίασε τους θαυμαστές του στο τουρνουά δύο εβδομάδων στη Νέα Υόρκη με την εκρηκτική του ταχύτητα, το δυναμικό forehand και την ακροβατική σκοποβολή, αντικατέστησε τον Ρώσο Ντανιέλ Μεντφέντεφ στην κορυφή της κατάταξης.

Είναι ο νεότερος νούμερο ένα στον κόσμο από τότε που ξεκίνησε η κατάταξη του ATP το 1973, σπάζοντας το όριο που έθεσε ο Λέιτον Χιούιτ, ο οποίος ήταν 20 όταν έγινε νούμερο ένα το 2001.

Ο Αλκαράζ είχε δύσκολο δρόμο για τον τίτλο. Πάλεψε μετά από ένα break στο πέμπτο σετ για να κερδίσει τον Μάριν Τσίλιτςc στον τέταρτο γύρο, έπαιξε τον τελευταίο αγώνα τερματισμού στην ιστορία του τουρνουά για να νικήσει τον Ιταλό Τζάνικ Σίνερ σε τέσσερα σετ και αντιμετώπισε τον Αμερικανό Φράνσις Τιάφο στα ημιτελικά.

«Πάντα λέω ότι δεν υπάρχει χρόνος για κούραση στον τελικό γύρο ενός Grand Slam ή οποιουδήποτε τουρνουά, είπε ο Αλκαράθ, ο οποίος πέρασε 23 ώρες και 40 λεπτά στο γήπεδο για τους επτά αγώνες του. Πρέπει να δώσεις ό,τι έχεις μέσα σου».

Ο Ράφα Ναδάλ, ο νικητής του ρεκόρ 22 τίτλων Grand Slam ανδρών, μπήκε στο Twitter για να δώσει τα συγχαρητήριά του στον συμπατριώτη του και προέβλεψε περισσότερες επιτυχίες για εκείνον.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT