Ο πρώτος Έλληνας που νίκησε τον Φέντερερ στην «Κ»: «Θα το λέω στα εγγόνια μου»

Ο πρώτος Έλληνας που νίκησε τον Φέντερερ στην «Κ»: «Θα το λέω στα εγγόνια μου»

«Που να φανταστώ τότε ότι το παιδί που νίκησα θα γινόταν ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο» δηλώνει στο kathimerini.gr ο Σέργιος Παπαδόπουλος

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευρύ κοινό όταν ακούει για τον Έλληνα που νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ το μυαλό του πηγαίνει στον Στέφανο Τσιτσιπά. Και όμως ο πρώτος Έλληνας που νίκησε τον «θρύλο» του παγκοσμίου τένις είναι ο Σέργιος Παπαδόπουλος. Έχει την ίδια ηλικία με Ελβετό και, όπως δήλωσε στο kathimerini.gr, θα λέει στα εγγόνια του ότι νίκησε τον άνθρωπο που άλλαξε την παγκόσμια αντισφαίριση.

Το 1996, σε μία όμορφη και ιστορική πόλη της Ιταλίας, το Σαν Μινιάτο, είχαν δώσει ραντεβού οι κορυφαίοι νέοι τενίστες της εποχής, σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ηλικιακής τους κατηγορίας. Ανάμεσα σε αυτούς ο Ρότζερ Φέντερερ και ο «δικός μας» Σέργιος Παπαδόπουλος. Και οι δύο ήταν 15 ετών. Νο1 της Ελβετίας ο Ρότζερ, Νο1 της Ελλάδος ο Σέργιος. Τα δύο παιδιά βρέθηκαν απέναντι. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε και ο Σέργιος Παπαδόπουλος υπερίσχυσε του Ρότζερ Φέντερερ με 6-2, 7-5. Ο νεαρός Ελβετός με την ευγένεια που τον χαρακτήριζε από τότε έσφιξε το χέρι του αντιπάλου του και έκτοτε οι δρόμοι τους δεν ξανα-διασταυρώθηκαν σε κορτ.

Ο πρώτος Έλληνας που νίκησε τον Φέντερερ στην «Κ»: «Θα το λέω στα εγγόνια μου»-1

«Που να φανταστώ τότε ότι το παιδί που νίκησα θα γινόταν ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. Και οι δύο ήμασταν παιδιά. Το σίγουρο είναι ότι κάποτε θα λέω στα εγγόνια μου ότι έχω κερδίσει τον καλύτερο τενίστα όλων των εποχών, τον Ρότζερ Φέντερερ», δήλωσε στο kathimerini.gr ο Σέργιος Παπαδόπουλος.  

Ο Στέργιος Παπαδόπουλος υπήρξε από τα μεγαλύτερα τενιστικά ταλέντα της χώρας. Συμμετείχε σε 60 επίσημα τουρνουά και έφτασε σε τελικό στα 58. Στα 49 κατέκτησε τον τίτλο. Εχει παίξει 321 επίσημους αγώνες στις κατηγορίες εφήβων και ανδρών και κέρδισε τους 304 (96%). Εγκατέλειψε την ενεργό δράση σε ηλικία 18,5 ετών.  

Ο πρώτος Έλληνας που νίκησε τον Φέντερερ στην «Κ»: «Θα το λέω στα εγγόνια μου»-2

«Θυμόμουν το όνομά του και παρακολουθούσα την πορεία του. Πήγα πολλές φορές σε αγώνες και τον παρακολούθησα αλλά δεν κατέβηκα ποτέ να του μιλήσω. Είναι ένα πρίγκιπας. Θα μείνει στο μυαλό όλων ως ο αψεγάδιαστος τενίστας. Ως ο άνθρωπος που άλλαξε το παγκόσμιο τένις. Διαμόρφωσε ακόμα και τον τρόπο που μιλάνε οι αθλητές ύστερα από μία αναμέτρηση. Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν τέλειος. Δεν προκάλεσε ποτέ και ο κόσμος τον λατρεύει. Όλοι οι τενίστες προσπαθούν να τον μιμηθούν. Όπως λέμε ότι ο Νίκος Γκάλης άλλαξε το μπάσκετ στην Ελλάδα, έτσι και ο Ρότζερ Φέντερερ άλλαξε το παγκόσμιο τένις», υπογράμμισε ο παλαιός τενίστας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή