Λιονέλ Μέσι: Οι όροι που είχε θέσει για να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα

Λιονέλ Μέσι: Οι όροι που είχε θέσει για να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα

Σε ποιο σημείο διαφώνησαν οι δύο πλευρές

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα έσκασε σα βόμβα το περσινό καλοκαίρι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έφυγε από την ισπανική ομάδα ως ελεύθερος και στη συνέχεια υπέγραψε στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με την καταλανική ομάδα είχε εξελιχθεί σε σίριαλ. Η εφημερίδα «El Mundo» αποκάλυψε τους όρους που είχε θέσει ο Μέσι προκειμένου να υπογράψει νέα συμφωνία με την Μπαρτσελόνα.

Η ισπανική εφημερίδα επικαλείται την ηλεκτρονική αλληλογραφία του πατέρα του Μέσι με τους δικηγόρους του συλλόγου. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Λιονέλ Μέσι είχε συμφωνήσει να του γίνει μείωση μισθού κατά τη 20% για τη σεζόν 2020-2021.

Στη συνέχεια όμως επιθυμούσε αύξηση της τάξης του 10% για τη σεζόν 2021-2022 και άλλη μία αύξηση κατά 10% τη σεζόν 2022-2023. Την ίδια ώρα, θα προβλεπόταν και τόκος 3% στη συμφωνία των δύο πλευρών.

Η πλευρά του Μέσι ζήτησε ακόμη μπόνους υπογραφής 10 εκατομμύρια ευρώ ενώ επιθυμούσε και κατάργηση της ρήτρας αποδέσμευσης και η αντικατάστασή της με ένα συμβολικό ποσό ύψους 10.000 ευρώ. Ο Αργεντινός φέρεται να ζήτησε ιδιωτική σουίτα στο «Καμπ Νου» για την οικογένειά του αλλά και για αυτή του Λουίς Σουάρεζ.

Σύμφωνα με την «El Mundo», ο ποδοσφαιριστής επιθυμούσε ακόμη η διοίκηση της Μπαρτσελόνα να καλύψει τα έξοδα για ιδιωτικό αεροπλάνο για την οικογένειά του κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων αλλά και να καλύψει τη διαφορά σε περίπτωση που υπήρξε αύξηση της φορολογίας.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η τότε διοίκηση της Μπαρτσελόνα με επικεφαλής τον Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου είχε αποδεχθεί τους όρους του Αργεντινού ποδοσφαιριστή εκτός από δύο: την κατάργηση της ρήτρας αποδέσμευσης και το μπόνους υπογραφής. Τότε ήταν που «η πλευρά του Μέσι διέκοψε τις διαπραγματεύσεις» αναφέρει η «El Mundo».

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, η διοίκηση Λαπόρτα, που ανέλαβε έναν χρόνο αργότερα, αρνήθηκε να συμφωνήσει με τους όρους του Αργεντινού σούπερ σταρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή