Μαρτίνς: «Ήταν δύσκολο όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό»

Μαρτίνς: «Ήταν δύσκολο όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό»

Ο Πορτογάλος προπονητής, που παραμένει χωρίς ομάδα, σημείωσε ότι ήταν δύσκολο όταν αποχώρησε από την ομάδα του Πειραιά

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε για πρώτη φορά για το «διαζύγιό» του με τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος προπονητής απομακρύνθηκε από τον πάγκο των Πειραιωτών μετά την βαριά εντός έδρας ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα για τον δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο 52χρονος προπονητής καθοδήγησε τους Πειραιώτες σε 221 αγώνες με απολογισμό 143 νίκες, 41 ισοπαλίες και 37 ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Πορτογάλος προπονητής αποχώρησε από την ομάδα του Πειραιά μετά από τέσσερα χρόνια. Οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων και ενός Κυπέλλου.

Ο Πορτογάλος προπονητής, που παραμένει χωρίς ομάδα, σημείωσε ότι ήταν δύσκολο όταν αποχώρησε από την ομάδα του Πειραιά. Σημείωσε παράλληλα, ότι έπρεπε να ανασυγκροτηθεί και να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ελληνικού και του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και στην Ελλάδα είναι χειρότερο από ό,τι στην Πορτογαλία. Είναι θέμα κουλτούρας ποδοσφαίρου. Όσον αφορά στις εθνικές ομάδες θέλουμε να προσφέρουμε όμορφο ποδόσφαιρο και να παίζουμε καλά παιχνίδια, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει στρατηγική και σκοπιμότητα, στην οποία συνήθως οι παίκτες και οι προπονητές είναι συνηθισμένοι», σημείωσε αρχικά ο Πέδρο Μαρτίνς στο «World Scouting Congress» που διεξάγεται στο Πόρτο.

«Ήταν δύσκολο όταν έφυγα. Τη στιγμή που αποχώρησα ήταν σημαντικό να ανακάμψω, γιατί μετά από πέντε ή έξι χρόνια χωρίς διάλειμμα έπρεπε να ανακτήσω δυνάμεις, την ποδοσφαιρική έντασή μου», είπε ο Πορτογάλος για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό. 

Ο 52χρονος προπονητής απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στους πάγκους. «Δεν σκέφτομαι το να επιστρέψω στην Πορτογαλία επειδή είναι η χώρα μου. Θα ήθελα να είμαι σ’ ένα καλό πρότζεκτ που να ταιριάζει στις φιλοδοξίες μου. Είμαι προπονητής με αποδεδειγμένες ικανότητες και δυνατότητες. Είμαι ένας προπονητής που του αρέσει το πρότζεκτ, που αυτή τη στιγμή έχει τεράστιες φιλοδοξίες και πιθανότατα στην Πορτογαλία δεν μπορούν να ικανοποιηθούν αυτή τη στιγμή από τις μεγάλες ομάδες, καθώς έχουν ήδη προπονητή και θα πρέπει να ψάξω αλλού», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή