Παναθηναϊκός: Ο Πονίτκα και οι άλλοι…

Παναθηναϊκός: Ο Πονίτκα και οι άλλοι…

Η Ρέτζιο Εμίλια ανακοίνωσε τον Πολωνό στον ΠΑΟ, που κινείται για νέα μεταγραφή

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ναι» σε όλα τα «θέλω» του Ματέους Πονίτκα και της Ρέτζιο Εμίλια είπε ο Παναθηναϊκός και ο κορυφαίος σύγχρονος Πολωνός μπασκετμπολίστας ντύθηκε στα «πράσινα» χωρίς να πάρει η υπόθεση διαστάσεις σίριαλ ή θρίλερ. Η ιταλική ομάδα πρόλαβε τον «εξάστερο» και με μια λιτή ανακοίνωση γνωστοποίησε πρώτη τη συμφωνία για την παραχώρηση ενός αθλητή που δεν πρόλαβε καν να κάνει έστω και μια προπόνηση μαζί της! Η Ρέτζιο Εμίλια καρπώθηκε περίπου 100.000 ευρώ για να αποδεσμεύσει από τώρα τον Πονίτκα, χωρίς να χρειαστεί να περάσει ο Νοέμβριος όπως προέβλεπε το συμβόλαιό του. Ο 29χρονος άσος αγωνίστηκε τα τελευταία τρία χρόνια στη Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης από την οποία αποχώρησε λόγω του πολέμου και ήταν ο ηγέτης της «σταχτοπούτας» Πολωνίας στο Ευρωμπάσκετ, όπου στον θρίαμβο επί της Σλοβενίας ήταν ο 4ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που πέτυχε triple-double!

Τζάμπολ σήμερα στο τουρνουά «Π. Γιαννακόπουλος» με Μακάμπι – Αρμάνι και Παναθηναϊκό – Εφές.

Ο Πονίτκα αναμένεται στην Αθήνα άμεσα για να ξεκινήσει προπονήσεις και δεν θα είναι η τελευταία μεταγραφή του Παναθηναϊκού, όπως επιβεβαίωσε ο Ντέγιαν Ράντονιτς: «Υπάρχουν κινήσεις που γίνονται στην αγορά για τη θέση «4», υπάρχουν φήμες για κάποιους παίκτες, αλλά δεν υπάρχει κάτι σίγουρο και δεν μπορώ να απαντήσω συγκεκριμένα». Η δήλωση αυτή έγινε στη συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο στο ΟΑΚΑ, με πρώτο παιχνίδι στις 18.00 το Μακάμπι – Αρμάνι και δεύτερο στις 21.00 το Παναθηναϊκός – Εφές, σε μετάδοση από την ΕΡΤ3.

Είναι η πρόβα τζενεράλε των «πρασίνων» μπροστά στο κοινό τους, με το πρόγραμμα του Σαββάτου να καθορίζεται ανάλογα με τα σημερινά αποτελέσματα. Οι νικητές θα παίξουν στον τελικό και οι ηττημένοι στον μικρό τελικό, με μία υποσημείωση: χάσει – κερδίσει απόψε, ο αυριανός αγώνας της Μακάμπι θα ξεκινήσει στις 18.00 για να προλάβει να επιστρέψει στο Ισραήλ, λόγω της εβραϊκής πρωτοχρονιάς που γιορτάζεται την Κυριακή. Με αφορμή το τουρνουά, δηλώσεις έκανε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Καλό είναι να μην κρίνουμε κάθε καλοκαίρι. Αν μέναμε στα συμπεράσματα του καλοκαιριού, τότε κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός θα ήταν νταμπλούχος. Ελπίζω σε άμεσο χρονικό διάστημα το ΟΑΚΑ να περάσει στα χέρια του Παναθηναϊκού, ώστε ο σύλλογος να έχει στην κυριότητά του το γήπεδο στο οποίο ανδρώθηκε και πήρε τα έξι ευρωπαϊκά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή