Nations League, Κύπρος – Ελλάδα 1-0: Πρώτη ήττα για τη «γαλανόλευκη»

Nations League, Κύπρος – Ελλάδα 1-0: Πρώτη ήττα για τη «γαλανόλευκη»

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τη «γαλανόλευκη» στο φετινό Nations League

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κύπρος επιβλήθηκε με 1-0 της Ελλάδας για την πέμπτη αγωνιστική του δεύτερο ομίλου της τρίτης κατηγορίας του Nations League. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τη «γαλανόλευκη» στο φετινό Nations League ενώ η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια πήρε το πρώτο της τρίποντο.

Η Ελλάδα, που έχει εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου, θα κλείσει τις υποχρεώσεις της εντός έδρας απέναντι στη Βόρειο Ιρλανδία. Ο αγώνας θα γίνει την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Η Ελλάδα έχασε την πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα στο 4ο λεπτό με τον Δουβίκα να αστοχεί από κοντινή απόσταση. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ κυκλοφορούσε την μπάλα αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει εύκολα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία. Στο 17’ ο Λοΐζου έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία συνεργασία αλλά αστόχησε από κοντινή απόσταση.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια άνοιξε το σκορ στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Τζιώνης βγήκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο μετά από πάσα του Κάστανου και νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε η Ελλάδα στο φετινό Nations League.

Η «γαλανόλευκη» έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 20’ με τον Παναγή να βγάζει σε κόρνερ την προσπάθεια του Πέλκα. Στο 23ο λεπτό ο Σωτηρίου εκμεταλλεύθηκε λάθη της ελληνικής άμυνας αλλά ο Βλαχοδήμος έδιωξε το πλασέ του σε κόρνερ. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, ο ρυθμός έπεσε σημαντικά. Στο 43’ ο Πέλκας πήρε την κεφαλιά με τον Παναγή να μπλοκάρει με ευκολία.

Στο 46’ η Κύπρος έκανε το 2-0 αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του Κάστανου. Στο 63ο λεπτό ο Μασούρας μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά ο Ρομπέρζ έδιωξε σε κόρνερ.

Λίγες στιγμές αργότερα η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ είχε μεγάλη ευκαιρία. Ο Φούντας έκανε ένα φοβερό βολέ έξω από την περιοχή, ο Παναγή απέκρουσε με την μπάλα στη συνέχεια να βρίσκει στο δοκάρι.

Στο 72ο λεπτό ο Ιωαννίδης μπήκε μέσα στην περιοχή μετά από λάθος του Κάστανου αλλά ο Παναγή τον σταμάτησε διώχνοντας σε κόρνερ.  Στο 86ο λεπτό ο Τσιμίκας έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μασούρα με τον Ρομπέρζ να κόβει. Λίγο αργότερα ακυρώθηκε γκολ του Φούντα για οφσάιντ.

Κύπρος (Κετσπάγια): Παναγή, Ιωάννου (76′ Αντωνιάδης), Κατελάρης, Ρομπέρζ, Ανδρέου, Αρτυματάς, Κάστανος (75′ Γκόγκιτς), Κυριάκου, Τζιωνής (64′ Καρώ), Λοΐζου (58′ Χαραλάμπους), Σωτηρίου (75′ Κακουλής).

Ελλάδα (Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Κουρμπέλης (77′ Χατζηγιοβάνης), Σιώπης (46′ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (58′ Ιωαννίδης), Πέλκας (78′ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας, Δουβίκας (46′ Φούντας).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή