Ριτσάρλισον: Πέταξαν μπανάνα στον Βραζιλιάνο επιθετικό

Ριτσάρλισον: Πέταξαν μπανάνα στον Βραζιλιάνο επιθετικό

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο Ριτσάρλισον κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της Βραζιλίας με την Τυνησία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο Ριτσάρλισον κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της Βραζιλίας με την Τυνησία, που διεξήχθη στη Γαλλία. Η Βραζιλία επιβλήθηκε με 5-1 στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Μουντιάλ.

Ο επιθετικός της «σελεσάο» έκανε το 2-1 και την στιγμή που πανηγύριζε κάποιος από την εξέδρα του πέταξε μία μπανάνα. Ο Φρεντ κλώτσησε το φρούτο έξω από το γήπεδο. «Όσο μένουμε στα λόγια και δεν τιμωρείται κανείς, θα συνεχίσουν να γίνονται τέτοια πράγματα κάθε μέρα και παντού. Δεν έχουμε χρόνο», ανέφερε ο Ριτσάρλισον στο twitter. 

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βραζιλίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει την ενέργεια και κάλεσε για ισχυρότερη δράση κατά του ρατσισμού. «Δυστυχώς μία μπανάνα πετάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο προς τον Ριτσάρλισον, σκόρερ του δεύτερου γκολ της Βραζιλίας» ανέφερε η ομοσπονδία στο twitter. 

Ο Εντνάλντο Ροντρίγκεζ, πρόεδρος της ομοσπονδίας, πρόσθεσε για το περιστατικό: «Αυτή τη φορά το είδα με τα μάτια μου. Αυτό μας σοκάρει. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι είμαστε όλοι ίσοι, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας».

«Η καταπολέμηση του ρατσισμού δεν είναι μία αιτία, αλλά μία θεμελιώδης αλλαγή που θα τον εξαλείψει από τον πλανήτη. Επιμένω να λέω ότι οι τιμωρίες πρέπει να είναι πιο αυστηρές», κατέληξε ο Βραζιλιάνος παράγοντας.

Με πληροφορίες από CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή