Άρσεναλ – Τότεναμ 3-1: Κυρίαρχη στο Λονδίνο η ομάδα του Αρτέτα

Άρσεναλ – Τότεναμ 3-1: Κυρίαρχη στο Λονδίνο η ομάδα του Αρτέτα

Η Άρσεναλ παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Άρσεναλ επιβλήθηκε με 3-1 της Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου για την ένατη αγωνιστική της Premier League. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έφτασε τους 21 βαθμούς και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Η Τότεναμ από την άλλη υπέστη την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε έμεινε στους 17 βαθμούς και βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Η Άρσεναλ είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά. Στο 3’ η ομάδα του Αρτέτα είχε δοκάρι μετά από σουτ του Μαρτινέλι. Δέκα λεπτά αργότερα ήταν σειρά της Τότεναμ να χάσει μεγάλη ευκαιρία.

Ο Σον γέμισε, ο Ντάιερ «έστρωσε» την μπάλα στον Ριτσάρλισον που πλάσαρε αλλά ο Ράμσντεϊλ έδιωξε. Στο 19’ η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ. Ο Σάκα έκανε την πάσα στον Παρτέι, που με δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Γιορίς.

Η Τότεναμ είχε καλή στιγμή αλλά το σουτ του Πέρισιτς πέρασε άουτ. Στο 29’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Ριτσάρλισον από τον Ζέσους. Ο Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας για το 1-1. Αυτό ήταν το 14ο γκολ για τον Άγγλο επιθετικό απέναντι στους «κανονιέρηδες» και το 8ο από το σημείο του πέναλτι.

Στο 36’ ο Βραζιλιάνος επιθετικός της ομάδας του Αντόνιο Κόντε κέρδισε την μπάλα μετά από λάθος των γηπεδούχων, γύρισε προς τον Κέιν αλλά ο Σαλίμπα έδιωξε. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Άρσεναλ είχε μία καλή στιγμή. Ο Όντενγκααρντ πάσαρε στον Γκάμπριελ, ο Βραζιλιάνος «άδειασε» παίκτες, σούταρε αλλά ο Γιορίς απέκρουσε.

Η Άρσεναλ προηγήθηκε με 2-1 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Σάκα πλάσαρε αλλά ο Γιορίς απέκρουσε την προσπάθειά του, ο Ζέσους πήρε το «ριμπάουντ» και πλάσαρε επιτυχημένα.

Στο 61’ τα πράγματα δυσκόλευσαν για την Τότεναμ αφού έμεινε με δέκα παίκτες μετά από απευθείας κόκκινη του Έμερσον για δυνατό φάουλ στον Μαρτινέλι. Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι σημείωσαν τρίτο γκολ. Ο Μαρτινέλι έκανε ωραία προσπάθεια, άφησε την μπάλα στον Τσάκα και ο Ελβετός με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Γιορίς.

Από εκείνο το σημείο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Η Άρσεναλ κρατούσε με άνεση με την Τότεναμ να μην έχει αντίδραση αφού είχε μείνει και με δέκα παίκτες.

Αρσεναλ (Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Ζιντσένκο (73’ Τίρνεϊ), Γκαμπριέλ Μαγκαλάες, Σαλιμπά, Γουάιτ, Τσάκα, Παρτέι (73’ Λοκόνγκα), Μαρτινέλι, Οντεγκααρντ (80’ Φάμπιο Βιέιρα), Σάκα, Γκαμπριέλ Ζέσους (80’ Ν’ Κέτια).

Τότεναμ (Κόντε): Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ (71’ Σάντσες), Εμερσον, Πέρισιτς (71’ Μπισουμά), Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Ριτσάρλισον (71’ Σεσενιόν), Σον (75’ Ντόχερτι), Κέιν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή