Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου 72-67: Στον τελικό του Super Cup το τριφύλλι

Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου 72-67: Στον τελικό του Super Cup το τριφύλλι

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 72-67 του Κολοσσού Ρόδου και προκρίθηκε στον τελικό του Super Cup μπάσκετ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 72-67 του Κολοσσού Ρόδου και προκρίθηκε στον τελικό του Super Cup μπάσκετ. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης, ήταν άστοχη σε αρκετά σημεία του αγώνα αλλά και πήρε τη νίκη – πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στον τελικό από τον ημιτελικό του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-5 στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Κολοσσός παίζοντας πολύ καλή άμυνα έφτασε στο 2-9 με τον Κατσίβελη. Ο Μορέιρα ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ πόντους (4-12) και σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός άρχισε να δείχνει αντίδραση.

Με δύο εύστοχες βολές του Γκουντάιτις και τρίποντο του Γουίλιαμς, το τριφύλλι ισοφάρισε (15-15) ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Η ομάδα της Ρόδου προηγήθηκε ξανά με σουτ τριών πόντων του Στεφάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός έχτισε σερί και έφτασε στο 20-18 με τον Πονίτκα στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Το σερί του τριφυλλιού συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου. Η ομάδα του Ράντονιτς έφτασε στο 31-20 με τον Παπαγιάννη με τον Κολοσσό να μειώνει σε μονοψήφια τιμή (31-22) με τον Μορέιρα. O Κολοσσός μείωσε με τον Στεφάνοβιτς. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 36-32.

Με τον Κατσίβελη και τον Σταρκς ο Κολοσσός ισοφάρισε (36-36) στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός προσπέρασε και πάλι με τον Γκουντάιτις και ο Χάρης Γιαννόπουλος με τρίποντο έδωσε προβάδισμα (38-41) στον Κολοσσό. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε (46-46) με τον Γκριγκόνις και προσπέρασε με 51-50 με σουτ τριών πόντων του Λι.

Με εύστοχο τρίποντο του ίδιου παίκτη, το τριφύλλι προηγήθηκε με 54-50 και έφτασε στο 59-52 με τον Γουίλιαμς. Το 61-57 της τρίτης περιόδου διαμορφώθηκε από τον Σταρκς.

Ο Κολοσσός μείωσε σε 61-59 με κάρφωμα του Όσμπορν στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Το τριφύλλι έφτασε στο 63-59 με τον Άντριους με τους Ροδίτες να ισοφαρίζουν σε 64-64 με τρίποντο του Μπαρσέλο. Ο Άντριους έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Ράντονιτς .

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τέσσερις πόντους (68-64) με μία εύστοχη βολή του Γκριγκόνις. Το τριφύλλι κράτησε το προβάδισμά του και έφτασε στη νίκη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή