Premier League, Μαντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6-3: Επιβλητικοί οι πρωταθλητές

Premier League, Μαντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6-3: Επιβλητικοί οι πρωταθλητές

Η Μάντσεστερ Σιτι επιβλήθηκε με 6-3 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την ένατη αγωνιστική της Premier League

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μάντσεστερ Σιτι επιβλήθηκε με 6-3 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την ένατη αγωνιστική της Premier League. Από τρία γκολ σημείωσαν ο Χάαλαντ και ο Φόντεν.

Οι «πολίτες» έφτασαν τους 20 βαθμούς, έναν πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ υπέστη την τρίτη ήττα της στο πρωτάθλημα και έμεινε στους 12 βαθμούς.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκε φουριόζα στον αγώνα και έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 3ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα οι πρωταθλητές άνοιξαν το σκορ με τον Φόντεν.

Η Γιουνάιτεντ είχε την πρώτη υποψία ευκαιρίας στο 11’ αλλά ο Άκε έκοψε τον Ράσφορντ προτού ο Άγγλος επιθετικός γίνει επικίνδυνος. Στο 15ο λεπτό ο Έρικσεν βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο.

Η Σίτι είχε δοκάρι στο 18’ μετά από εκτέλεσε φάουλ του Γκουντογκάν και έχασε νέα ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα. Οι γηπεδούχοι έβγαιναν έφταναν όποτε ήθελαν στην αντίπαλη περιοχή και έκαναν το 2-0 στο 34ο λεπτό. Ο Μπερνάρντο Σίλβα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χάαλαντ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Νορβηγός σημείωσε δεύτερο γκολ στο 37ο λεπτό φτάνοντας τα 16 τη φετινή σεζόν σε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα για τον ίδιο. Πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο η Σίτι σημείωσε τέταρτο γκολ με τον πρώην επιθετικό της Ντόρτμουντ να δημιουργεί για τον Φόντεν που βρήκε δίχτυα με κοντινή προβολή.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να αντιδρούν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 56’ η Γιουνάιτεντ μείωσε σε 4-1 με ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Άντονι. Στο 64ο λεπτό η Σίτι έκανε το 5-1 με τον Χάαλαντ να σημειώνει το τρίτο προσωπικό του τέρμα. Αυτό ήταν το τρίτο διαδοχικό χατ τρικ για τον Νορβηγό σε εντός έδρας αναμετρήσεις της Σίτι.

Οι πρωταθλητές δεν σταμάτησαν εκεί και έκαναν το 6-1 με τον Φόντεν με το τρίτο προσωπικό γκολ του Άγγλου. Η Γιουνάιτεντ μείωσε σε 6-2 με γκολ του Μαρσιάλ. Ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το 6-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα. 

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (42′ Γκόμεζ), Ακάντζι, Άκε, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε (76′ Άλβαρες), Γκουντογκάν (75′ Λαπόρτ), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν (76′ Μαχρέζ) , Χάλαντ, Γκρίλις (75′ Πάλμερ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν (42′ Λίντελεφ), Μαρτίνες, Μαλάσια (46′ Σο), ΜακΤόμινεϊ (59′ Καζεμίρο), Έρικσεν, Άντονι, Φερνάντες, Σάντσο (70′ Φρεντ), Ράσφορντ (59′ Μαρσιάλ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή