Πέρεθ: «Το ποδόσφαιρο χάνει τη θέση του ως το κορυφαίο άθλημα στον κόσμο»

Πέρεθ: «Το ποδόσφαιρο χάνει τη θέση του ως το κορυφαίο άθλημα στον κόσμο»

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του ποδοσφαίρου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε στη γενική συνέλευση του συλλόγου και χαρακτήρισε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο «άρρωστο» λέγοντας ότι χρειάζονται αλλαγές για να σταματήσουν οι νέοι άνθρωποι να απομακρύνονται από αυτό. 

Ο Πέρεθ ήταν από τους παράγοντες που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League. Το εγχείρημα κράτησε μόλις 48 ώρες τον Απρίλιο του 2021 μετά από πολλές αντιδράσεις.

Οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ, Μίλαν, Ίντερ και Ατλέτικο Μαδρίτης αποχώρησαν από το σχήμα των ομάδων. Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους παρέμειναν.

«Το αγαπημένο μας άθλημα είναι άρρωστο, ειδικά στην Ευρώπη και, φυσικά, στην Ισπανία», είπε ο Πέρεθ. «Το ποδόσφαιρο χάνει την θέση του ως το κορυφαίο άθλημα στον κόσμο. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι νέοι ενδιαφέρονται όλο και λιγότερο για το ποδόσφαιρο. Οι τρέχουσες διοργανώσεις, όπως έχουν σχεδιασθεί σήμερα, δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον των θεατών, παρά μόνο στις τελικές φάσεις», πρόσθεσε ο Ισπανός παράγοντας. 

Η Super League είναι στα δικαστήρια με τη FIFA και την UEFA. «Η Super League παραμένει εν μέσω ευρωπαϊκών δικαστικών διαδικασιών που αμφισβητούν το μονοπώλιο της UEFA στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», σημείωσε ο Πέρεθ. 

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε ότι οι κορυφαίες ομάδες του ποδοσφαίρου παίζουν μεταξύ τους λίγες φορές. «Εάν κοιτάξουμε τους τελευταίους φιναλίστ του Champions League, την Λίβερπουλ, μια ιστορική ομάδα με έξι Ευρωπαϊκά Κύπελλα, αποδεικνύεται ότι τους έχουμε αντιμετωπίσει μόνο εννέα φορές σε 67 χρόνια», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ισπανός παράγοντας.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή