Καλάθης: «Ο Δημήτρης Ιτούδης μου ζήτησε να έρθω στη Φενέρμπαχτσε»

Καλάθης: «Ο Δημήτρης Ιτούδης μου ζήτησε να έρθω στη Φενέρμπαχτσε»

Ο Νικ Καλάθης ομολόγησε ότι είπε το «ναι» στη Φενέρμπαχτσε λόγω του Δημήτρη Ιτούδη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νικ Καλάθης ομολόγησε ότι είπε το «ναι» στη Φενέρμπαχτσε λόγω του Δημήτρη Ιτούδη. Ο διεθνής γκαρντ συμφώνησε με την τουρκική ομάδα για συμβόλαιο δύο ετών και μίλησε στο «S Sport» για τις διαφορές Ιτούδη – Γιασικεβίτσιους αλλά και τη λαχτάρα να κατακτήσει ακόμη μία Ευρωλίγκα.

«Το πιο σημαντικό για εμένα είναι το να πάω σε μία ομάδα που έχει πιθανότητες να κερδίσει. Είμαι μεγάλος πια και θέλω να κερδίσω την Ευρωλίγκα ξανά. Κοίταξα το ρόστερ της Φενέρμπαχτσε και συμπέρανα πως αυτή ήταν η σωστή επιλογή για εμένα.

Ο Ιτούδης μου ζήτησε να έρθω. Ξέρει πως παίζω, δουλέψαμε μαζί για 12 χρόνια. Ξέρω τι θέλει και είμαι συνηθισμένος στο σύστημα που παίζει. Γι αυτό θεώρησα πως ήταν η καλύτερη απόφαση να έρθω εδώ από το να πάω σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Μίλησα μαζί του πολύ και είναι από τους κύριους λόγους που ήρθα. Τον ξέρω και ξέρω τι θέλει από εμένα, όπως είπα. Με προπόνησε στο παρελθόν. Μιλήσαμε για τον ρόλο μου και τι θα γίνει στο μέλλον και φυσικά για την ομάδα», είπε ο διεθνής γκαρντ για τη συμφωνία του με τη Φενέρ. 

Ο έμπειρος μπασκετμπολίστας επεσήμανε για τις διαφορές του Δημήτρη Ιτούδη και του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. «Ως πόιντ γκαρντ θες να έχεις ελευθερία. Ειδικά τώρα που πλέον δεν είμαι 20 ετών και ξέρω πως να παίξω. Το σύστημα του Σάρας ήταν πιο σκληρό και πιο απόλυτο, είχε τον έλεγχο. Ο Ιτούδης δίνει ελευθερία στους παίκτες του. Σε εμπιστεύεται και πιστεύει σε αυτό που θα κάνεις. Σου δίνει την ελευθερία να πάρεις τον έλεγχο του αγώνα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή